DP WORLD TOUR//

McIlroy ga bort seieren: – Virkelig glad for Tommy

Dubai Invitational fikk en dramatisk avslutning da Rory McIlroy slo i vannet på det siste hullet og skjenket seieren til Tommy Fleetwood. Men verdenstoeren hang ikke med hodet lenge.

Rory McIlroy (t.v.) gir Tommy Fleetwood en god seiersklem etter helgens triumf på Dubai Creek.
Publisert

McIlroy startet finalerunden på Dubai Creek Resort ett slag bak Fleetwood. Etter ti hull hadde avstanden til toppen av ledertavlen økt til tre slag, men et hat-trick av birdies fra det 11. hullet sendte nord-iren tilbake i tet.

Det skulle likevel bli Fleetwoods dag i Dubai. 

For McIlroy gjorde noe han svært sjeldent gjør. Fra 70 centimeter tre-puttet han det 14. hullet. Og til tross for den grove missen, ledet han også turneringen med ett slag da han slo ut på det avsluttende par 4-hullet. Og dro med seg ballen rett i vannet.

En positiv start

Med en bogey fra McIlroy og birdie fra Fleetwood var det engelskmannen som stakk av med seieren, 19 slag under par, mens McIlroy måtte dele 2. plassen med Thirston Lawrence.

Verdenstoeren hang ikke med hodet av den grunn.

– Med tanke på at dette var første turnering etter et lang avbrekk, var det virkelig positivt for min del, sier Rory McIlroy.

– Etter en lang spillepause må man forvente noen slurvete feil, og dessverre for meg kom disse feilene på feil tidspunkt i dag. Men jeg vil lære av i dag, og det er fortsatt mye bra der. Jeg må bare rydde opp i noen detaljer, og hvis jeg gjør det, føler jeg meg bra med tanke på spillet framover.

Kanskje var det enklere for McIlroy å svelge «tapet» når det var Fleetwood som sto igjen som vinner.

Bygger selvtillit

Sammen sikret duoen – populært kalt «Fleetwood Mac» – to poeng av to mulige under høstens Ryder Cup-triumf mot USA i Roma. Søndag var nord-iren tydelig begeistret for å se lagkameraten ta sin første seier siden Nedbank Golf Challenge i 2022.

– Jeg er virkelig glad for Tommy, sier McIlroy.  – Han har spilt utrolig golf det siste året uten å faktisk få en seier.

– Så for ham å få seieren her, det er flott for ham, og det vil gjøre underverker for selvtilliten hans, og forhåpentligvis bygger han videre på det.

NB! For Rory McIlroy venter en ny sjanse i Hero Dubai Desert Classic på Emirates GC neste helg. Viktor Hovland deltar ikke i Dubai i år. Han spiller etter planen sin neste turnering i AT&T Pro-Am på Pebble Beach 1.-4. februar.

Powered by Labrador CMS