Q SCHOOL//

NÅ: Fem norske jenter fighter for Europa-kort

Lørdag starter første runde av finalesteget i Q-School til Ladies European Tour. Etter fem runder vil de 20 beste sikre seg fulle spillerettigheter til neste års tour.

Julie Boysen Hillestad
Julie Boysen Hillestad er blant de norske spillerne i Marrakech. Her er hun i aksjon under fjorårets Q School på La Manga Club.
Publisert Sist oppdatert

Startfeltet i Marokko består av 151 spillere, hvorav fem norske utøvere: Julie Boysen Hillestad, Maiken Bing Paulsen, Renate Grimstad, Dorthea Forbrigd og Kristin Sim.

Alle som er kvalifisert til å spille finalesteget i Marrakech har nå kategori 19 på Ladies European Tour i 2024, men dette gir ikke mange starter. 

– Hver plass på resultatlista har noe å si. For selv om alle mellom 21. plass og 50. plass til slutt står igjen med kategori 16, vil den som kommer på eksempelvis 29. plass få flere starter enn den som kommer på 45. plass, forklarer Boysen Hillestad på sin Facebook-side før turneringsstart.

Det skal totalt spilles fem runder i Marokko, med cut etter den fjerde. Halvparten av feltet spiller lørdag på Royal Golf, mens den andre halvparten spiller på Al Maaden

– Dagen etter bytter vi, og sånn fortsetter det i fire dager. Når cuten går på tirsdag, skal alle som er videre spille finaledagen på Al Maaden, opplyser Atlungstad GK-proffen, som har følgende å si om de to banene:

– Royal Golf er en trang bane med harde greener. Her gjelder det å holde ballen i spill og sikte midt på green. Al Maaden er mer åpen og litt lenger. Men banen er par 73 med fem par 5-hull. 

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS