ARNOLD PALMER INVITATIONAL//

Nå har han flere hole-in-ones enn Tiger Woods

Viktor Hovland gjorde sitt fjerde ess på PGA-touren under andrerunden på Bay Hill fredag.

Viktor Hovland jubler etter sin hole-in-one på det sjuende hullet på Bay Hill fredag.
Publisert Sist oppdatert

Den norske golfstjernen så like overrasket ut som alle andre.

For etter seks stille par på andrerunden i Arnold Palmer Invitational fredag kveld, eksploderte publikum på det sjuende hullet. Et vanskelig par 3, 165 meter. Hovland gløttet et par ekstra ganger mot pinnen, som sto kort og utilgjengelig.

Og satte ballen midt i hullet.

Klatret på listene

Dermed står 25-åringen fra Ekeberg med fire (!) hole-in-ones på PGA-touren siden proffdebuten i 2019. Det er én mer enn selveste Tiger Woods, som utrolig nok bare har tre ess siden sin PGA Tour-debut i 1992.

Historisk plasserer det Hovland på delt 36. plass på hole-in-one-statistikken. En annen merittert legende, Phil Mickelson, står bokført med fem. Listen toppes av veteranene Robert Allenby og Hal Sutton, som begge stoppet på ti.

Men ingenting tyder på at Viktor Hovland har tenkt å gi seg med det første.

Fredag kveld avanserte han på ledertavlen på Bay Hill. Den omtalte eaglen på det sjuende hullet gjorde naturligvis susen, og da han også fulgte opp med birdie på det tolvte, var han plutselig inne blant topp-10.

God med jernene

Under 71-runden på åpningsdagen tapte nordmannen over tre slag til feltet rundt greenene, men vant igjen mye av det tapte med en varm putter.

På andrerunden fredag var Hovland bedre fra 30 meter og inn, som lenge har vært hans akilleshæl. Og framfor alt var han skarp med jernene.

Strokes gained-statistikken forteller at verdenselleveren tjente 2,6 slag på innspillene. Men traff noen færre fairwayer enn normalt (46%).

Og dessverre skulle ikke avslutningen på runden bli like god som starten.

Dagens første firkant kom på det fjortende, par 3, 155 meter. Denne gangen satt ikke jernslaget som det skulle. Hovland dro ballen ut i den venstre greenbunkeren. Det endte med bogey.

Og kjedelig nok 3-puttet han dagens siste hull og falt til en delt 20. plass, to under par, når to runder gjenstår i Florida.

Kurt Kitayama leder turneringen halvveis, ni under par.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS