KORN FERRY TOUR//

Nå kjemper Ventura for egen framtid : – Har troa

De neste tre turneringene vil avgjøre Kristoffer Venturas videre muligheter i 2023.

Kristoffer Ventura vant to ganger på Korn Ferry Tour i 2019. Nå spiller han for å bite seg fast på nivået.
Kristoffer Ventura vant to ganger på Korn Ferry Tour i 2019. Nå spiller han for å bite seg fast på nivået.
Publisert Sist oppdatert

Golf er en brutal sport. Bare spør Kristoffer Ventura.

Så sent som i 2020 spilte 27-åringen på PGA Tour med Viktor Hovland. Men siden den gang har karrieren til de to tidligere college-kameratene fra Oklahoma State gått hver sin vei. Viktor avsluttet fjoråret som nummer ti på verdensrankingen, Kristoffer falt til 1063.

Først mistet han kortet på PGA-touren, deretter Korn Ferry-touren. Og da han heller ikke lyktes på Q-school i høst, står han der han står. Med noen få sjanser i 2023 der han bare prestere.

Tøft på Bahamas

– En tøff start på året, men også mange positive ting å ta med seg videre, oppsummerer Kristoffer Ventura til Norsk Golf etter årsdebuten i forrige uke.

For de fleste av oss er Bahamas synonymt med ferie, varm sol og lange strender. Men Ventura er på jobb, og ønsker seg bare en varm putter og lange driver.

I The Bahamas Great Exuma Classic kom den første sjansen. Og han brant den. Etter to runder på 73 og 75 slag, fire over par, misset nordmannen cuten.

– Jeg satte nesten ingen birdie-putter og slo out-of-bounds på hull 17, forklarer Ventura.

Han kan bedre, og vet det. I jubelsesongen 2019 vant han to ganger på Korn Ferry Tour, det nest øverste nivået i USA. Han spilte inn 336.234 dollar, over tre millioner norske kroner.

Men det koster å satse golf. Og det svir ikke bare i kroppen, men også i banken, når resultatene uteblir. I de pandemi-amputerte sesongene 2020 og 2021 falt Venturas inntekter fra turneringsspill til 80.159 dollar. I fjor var de nede i 50.735. Knapt en halv million norske kroner.

Det er ikke nok til å dekke utgiftene en gang.

Trenger en opptur

Fortsatt er det penger på konto til å jage drømmen en stund til. Fortsatt har Ventura et klart mål og et sterkt ønske om å slå tilbake. Og derfor blir de neste ukene så viktige for 27-åringen.

Denne uka er det ny turnering på Bahamas. Deretter venter nye sjanser på Korn Ferry Tour i Panama og Colombia.

– Jeg skal spille de tre neste. Spillet føles bra og jeg har troa, forsikrer Kristoffer Ventura.

Men hva venter etterpå, har han foreløpig ikke svar på. For alt avhenger av prestasjonen og resultatene. Det er golf. Det er brutalt.

– Det kommer helt an på hvordan jeg gjør det de neste tre ukene. Etter det vet jeg hva jeg kan komme med på videre, bekrefter han.

PS! Søndag startet Kristoffer Ventura årets andre turnering, The Bahamas Great Abaco Classic. Med tre birdier og fire bogeyer gikk han førsterunden ett slag over par. Det holder til delt 59. plass etter første spilledag.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS