USGA OG R&A//

Nå vil de endre ballen – men bare for stjernene

Golfens styrende organer vil innføre en ball for eliteturneringer som går 15-20 meter kortere.

Scottie Scheffler må trolig spille med en ny ball som går mye kortere når USGA og R&A endrer reglene.
Publisert

USGA og R&A har innkalt til pressekonferanse tirsdag hvor de, ifølge golfdigest.com, vil introdusere en regelendring som robber de beste spillerne i verden for 15-20 meter fra tee.

Golfens styrende organer har lenge vurdert hva som er den beste løsningen for å stoppe lengdeutviklingen i toppen og beskytte spesielt gamle mesterskapsbaner som ikke kan forlenges mer, som blant andre Old Course i St Andrews.

Køllebegrensninger og flere andre tiltak er blitt foreslått i prosjektet. Men nå skal USGA og R&A ha landet på at det er ballen som skal tas.

Lokal regel

USGA og R&A vil innføre en lokal regel som, for tourer og turneringer som vedtar den, effektivt betyr at ballen rulles mange år tilbake. Regelen skal «bare brukes i eliteturneringer», og dermed skapes også et skille som ikke har vært der tidligere:

Scottie Scheffler, Viktor Hovland og co vil spille med annet utstyr enn resten av golfverden.

Ifølge flere kilder som Golf Digest har vært i kontakt med, ble utstyrsprodusentene informert om de foreslåtte endringene mandag morgen. Endringen handler om køllehastigheten som brukes til å evaluere ballenes standardlengder.

Så langt har verken USGA, R&A eller noen av utstyrsprodusentene ønsket å kommentere avsløringene. I stedet ventes mer informasjon på tirsdagens pressekonferanse.

Powered by Labrador CMS