Narvesen Open, som gikk av stabelen helgen 23. og 24. april, var tilgjengelig for alle jenter og gutter i alderen 11 til 19 år. På lørdagen deltok spillerne i ulike aktiviteter på åtte ulike poster på treningsområdet og korthullsbanen med ferdighetsøvelser. Søndag var det duket for turnering, hvor mange juniorer fikk prøve seg i turnering for aller første gang.

– Narvesen Open er et ekstra tilbud for juniorer i tillegg til Narvesen Tour, som i 2016 førte til en stor økning i antall juniorer som deltok i regionale juniorturneringer sammenliknet med tidligere, sier Øystein Tamburstuen, spill- og turneringskonsulent i NGF til Norsk Golf.

Tamburstuen sier målet med Narvesen Tour er å skape gode regionale turneringstilbud for alle juniorer – uavhengig av ferdigheter.

– Fokuset er på tilpassede korte baner og å få med flere unge, ferske spillere. Narvesen Tour skal legge grunnlaget for at alle klubber kan skape gode arenaer for utvikling for juniorer på alle nivåer, sier Tamburstuen.

Les også: Narvesen Tour-suksess: Stor økning i junior-aktiviteten 

I 2016 ble det registrert hele 38 prosent flere spilte runder i regionale juniorturneringer i Norge sammenliknet med året før. Det til tross for at antallet juniorspillere i Norge på litt over 8 000 har stått på stedet hvil.

I 2016 var det totalt 1120 juniorer som deltok i regionale turneringer. Det var en oppgang på 12,6 prosent fra 2015. Størst var økningen blant jenter: Antall konkurrerende jenter gikk opp fra 258 til 321. Det tilsvarer en solid oppgang på 25 prosent. 

Les også: – Klubber må slutte å se på juniorer som en utgiftspost 

Turneringsregionen Sør-Østlandet, det vil si klubber i Vestfold, Telemark, Aust-Agder og deler av Buskerud, var en av fjorårets suksesshistorier i Golf-Norge. Der ble det registrert en økning i spilte turneringsrunder blant juniorer på hele 169 prosent. 

Se bilder fra helgens Narvesen Open på Kragerø under.