140 juniorer kickstartet sesongen med Narvesen Open

Narvesen Open arrangeres to ganger i løpet av 2017 for å gi et bredere konkurransetilbud til juniorer i alle landet regioner. Først ut var Kragerø, og arrangementet hadde hele 140 barn og ungdom på startstreken.

Publisert

Narvesen Open, som gikk av stabelen helgen 23. og 24. april, var tilgjengelig for alle jenter og gutter i alderen 11 til 19 år. På lørdagen deltok spillerne i ulike aktiviteter på åtte ulike poster på treningsområdet og korthullsbanen med ferdighetsøvelser. Søndag var det duket for turnering, hvor mange juniorer fikk prøve seg i turnering for aller første gang.

– Narvesen Open er et ekstra tilbud for juniorer i tillegg til Narvesen Tour, som i 2016 førte til en stor økning i antall juniorer som deltok i regionale juniorturneringer sammenliknet med tidligere, sier Øystein Tamburstuen, spill- og turneringskonsulent i NGF til Norsk Golf.

Tamburstuen sier målet med Narvesen Tour er å skape gode regionale turneringstilbud for alle juniorer – uavhengig av ferdigheter.

– Fokuset er på tilpassede korte baner og å få med flere unge, ferske spillere. Narvesen Tour skal legge grunnlaget for at alle klubber kan skape gode arenaer for utvikling for juniorer på alle nivåer, sier Tamburstuen.

Les også: Narvesen Tour-suksess: Stor økning i junior-aktiviteten 

I 2016 ble det registrert hele 38 prosent flere spilte runder i regionale juniorturneringer i Norge sammenliknet med året før. Det til tross for at antallet juniorspillere i Norge på litt over 8 000 har stått på stedet hvil.

I 2016 var det totalt 1120 juniorer som deltok i regionale turneringer. Det var en oppgang på 12,6 prosent fra 2015. Størst var økningen blant jenter: Antall konkurrerende jenter gikk opp fra 258 til 321. Det tilsvarer en solid oppgang på 25 prosent. 

Les også: – Klubber må slutte å se på juniorer som en utgiftspost 

Turneringsregionen Sør-Østlandet, det vil si klubber i Vestfold, Telemark, Aust-Agder og deler av Buskerud, var en av fjorårets suksesshistorier i Golf-Norge. Der ble det registrert en økning i spilte turneringsrunder blant juniorer på hele 169 prosent. 

Se bilder fra helgens Narvesen Open på Kragerø under.

Powered by Labrador CMS