Mens mange spillere slet med de klaustrofobisk trange fairwayene, små greenene og tykke roughen under U.S. Women’s Open på Olympic Club i San Francisco, virket Lexi Thompson som sikkerheten selv under store deler av turneringen.

Lørdag festet den langtslående amerikaneren grepet om seieren med en fantastisk runde på 66 slag (-5) ,og da hun startet søndagens avslutningsrunde med å gå de første ti hullene på én under par, så innspurten ut til å bli en ren sjarmøretappe for 26-åringen. Så kom nervene.

– Det er så klart vanskelig å smille akkurat nå. Men det har vært en fantastisk uke, sa en gråtkvalt Thompson da hun møtte pressen søndag.

På hull 11 gjorde hun sin ordentlig første grove feil da hun duffet innspillet til green og gjorde en dobbelbogey som plutselig kuttet ledelsen hennes fra fem til to slag. Deretter begynte det å balle på seg. Hun gjorde en ny bogey på hull 14 for å invitere japaneren Nasa Hataoka inn i seierskampen, som på sin side svarte med tre birdier på fire hull.

Med bare to hull igjen å spille mistet Thompson ledelsen på det 17. par 5-hullet da hun feilberegnet vinden fra tee og endte med en dårlig lie på andreslaget. Hun klarte bare å slå det neste slaget 40 meter fremover i fairway, og da tredjeslaget endte kort av green, endte hun med bogey for å komme i tredelt ledelse med Hataoka og fillippineren Yuka Saso.

Thompson hadde fortsatt mulighet til å avgjøre turneringen med birdie på det siste hullet, men dumpet innspillet i bunkeren, og par-putten fra tre meter var aldri i nærheten av å nå frem til hullet.

– Jeg følte jeg egentlig ikke slo noen dårlige slag. Det er hva denne banen kan gjøre med deg, sa en opprørt Thompson i et forsøk på å trøste seg selv etter runden.

Thompson er en av de største stjernene i amerikansk golf og har vunnet elleve ganger på LPGA-touren. Seieren i Kraft Nabisco Championship i 2014 forblir imidlertid fortsatt hennes eneste majorseier, selv om hun har kommet nære på mange ganger. Søndagens tredjeplass var hennes 14. topp-10-plassering i en major.

– Jeg skal ta lærdom av dagen i dag. Jeg har mye mer å gi i ukene fremover, og jeg har mange år foran meg, som nå skriver seg inn i historiebøkene sammen med navn som Ben Hogan og Arnold Palmer som har rotet bort store ledelser mot mindre kjente spillere i innspurten på Olympic Club.

For Yuka Saso, som satte en tremeter for birdie på det tredje omspillshullet, var dette ikke bare hennes første major-seier, men også hennes første LPGA-seier. 19-åringens to tidligere profesjonelle seirer har begge kommet på den japanske touren.

– Jeg er så glad for alle hjemme i Fillippinene som heier på meg. Jeg vet ikke hvordan jeg skal takke dem. De ga meg så mye energi, sa Saso etter seieren.

Saso tangerer for øvrig Inbee Park sin rekord som den yngste U.S. Open-vinneren noensinne. De vant begge turneringen i en alder av 19 år, 11 måneder og 17 dager!

Resultater