De fem styggeste

 

Tommy Gainey

Svingen bare en mor kan elske. Big Break-vinneren med to hansker har en golfsving tydelig inspirert av hans dager som baseballspiller i ungdommen. Hovedtrekkene i Gaineys sving er et ekstremt sterkt grep, en smal og fremoverbøyd oppstilling, vektoverføring som beveger seg mot venstre før køllehodet når toppen av baksvingen, passive hender og et ekstremt raskt tempo. Uortodoks, men effektivt.

 

Jim Furyk

Til tross for at Furyk har en av tourens mest ukonvensjonelle svinger, har den holdt til 16 seiere på PGA-touren. Flere svingtrenere har ytret et ønske om å fjerne «loopen» fra Furyks baksving, men Furyk har holdt seg tro til sin far som trener.

 

Bubba Watson

Ikke bli lurt av den rosa driveren – Bubbas sving er så maskulin som den kan få blitt. En ekstrem oppvridning kombinert med en eksplosiv nedsving sørger for at Bubbas utslag ofte lander forbi der motspillernes utslag har sluttet å rulle. Men vakker er den ikke.

 

 

 

Ryan Moore

Det som først og fremst kjennetegner Ryan Moores baksving, er hvor mye på utsiden av det ideelle svingsporet han fører køllen i baksvingen. Men fra baksvingen og ned ser det alt annet enn ukonvensjonelt ut.

 

John Daly

John Dalys ekstremt lange baksving er blant de lettest gjenkjennelige på touren i dag. Svingen er ikke den vakreste, men den er i hvertfall penere enn buksene hans.

 

 

 

 

De fem vakreste

 

 

Ernie Els


En gjenganger på slike lister. Har fått kallenavnet «The Big Easy» for sin laid back stil, som gjenspeiles i hans myke tempo i svingen. Men ikke tro at den uanstrengte svingen ikke genererer fart. Med en svinghastighet på opptil 190 kilometer i timen slår han hardere enn de fleste.

 

Fred Couples

 

Couples fikk i sine ungdomsdager kallenavnet «Boom Boom» for sine lange utslag. Nå, i en alder av 52 år og med en dårlig rygg driver han fortsatt ut flere av sine yngre spillepartnere. Har ikke vunnet på PGA-touren siden 2003, men vi blir minnet på hans vakre sving hvert år når han spiller i US Masters – stedet der han tilsynelatende alltid gjør det bra.

 

Adam Scott

 

Australienerens sving har ofte blitt sammenlignet med Tiger Woods sin sving tidlig på 2000-tallet, og mange påstår dette skyldes at de på den tiden delte den samme treneren, Butch Harmon. Men Scott begynte allerede i sine collegedager å kopiere Woods sin sving. Selv om han på langt nær har levert de samme resultatene som Tiger, har Harmon tidligere sagt at Scotts sving ser mer teknisk korrekt ut. Hans høye, atletiske kropp, ekstreme oppvridning og perfekte balanse gjør svingen hans en nytelse å se på.

 

Luke Donald

 

Lucky Luke har aldri vært noen langtslående spiller, men engelskmannens grasiøse sving produserer stabilt uke etter uke.. Først og fremst med jernkøllene har han blitt kjent for sin laseraktige presisjon. Donald svinger alltid uanstrengt og i kontroll, med en finish som er blant de mest karakteristiske på touren.

 

 

 

Charl Schwartzel 

 

Den moderne tids Steve Elkington – en «picture perfect»-sving proer gjerne liker å vise frem til sine elever. Schwartzel ble for alvor kjent da han vant US Masters i 2011, og svingen hans har siden vært gjenstand for utallige analyser av golfkommentatorer i TV-sendinger.

Hvilke svinger synes du er de vakreste og styggeste på touren? Bruk kommentarfeltet under!