Scott ville vært en av turneringens heteste medaljekandidater dersom han hadde spilt. Nyheten kommer bare dager etter at Vijay Singh sier han ikke kommer til å representere Fiji i OL i august. Singh forklarer det med en tettpakket kalender og bekymring over zika-viruset.

– Min avgjørelse er et resultat av et ekstremt travelt program rundt samme tid som OL, samt andre forpliktelser – både personlige og profesjonelle, sier Scott i en pressemelding.

Årets siste major, PGA Championship, har blitt fremskyndet for at det ikke skal kollidere med OL. Majoren er flyttet siste uken i juli. Turneringen spilles vanligvis andre uken i august.

Det betyr at spillerne kommer til å spille de tre neste majorene – U.S. Open, The Open og PGA Championship – i et tidsrom på bare syv uker. OL braker løs bare to uker etter PGA Championship.

Scott, som er rangert som nummer syv i verden, var så å si garantert å representere Australia i OL sammen med Jason Day. Nå blir det sannsynligvis nummer 34 i verden, Marc Leishman, som overtar plassen til Scott.

Jack Nicklaus sier han er skuffet over at Adam Scott nå velger å trekke seg.

Det som bekymrer meg er at det føles som om golfsporten har litt vind i seilene akkurat nå. Hvis gutta ikke ønsker å delta, blir det kanskje ikke mer golf i OL etter dette. Det skal stemmes på nytt neste år. Hvis de stemmer for å beholde golf, er det bra. Hvis ikke mister vi en mulighet til å utvikle golfsporten, sier Nicklaus i følge Golf Digest. 

Adam Scott uttalte i mai i fjor at golf ikke burde være en del av OL-programmet. Han tror det kommer til å bli en «oppvisningsturnering», og mener OL har beveget seg for langt unna sine røtter.

Scott sine uttalelser står i sterk kontrast til Jordan Spieth, som sier han ser på OL som «den femte major».

– Å vinne en gullmedalje er helt der oppe med å vinne en major, sa Spieth tidligere i vinter.

Norges største golfstjerne, Suzann Pettersen, har flere ganger uttalt at OL-gull i Rio er et av hennes store mål på tampen av karrieren. I likhet med Vijay Singh har hun imidlertid uttrykt bekymring over zika-utbruddet.

– Det er naturligvis veldig bekymringsfullt. Det gjør jo at man tenker seg om to ganger. Jeg føler meg trygg på at dette blir prioritert, og jeg er sikker på at helse og hygiene blir prioritert. Men hvis det blir helt krise, må man jo vurdere hva man skal gjøre. Vi følger absolutt med på det som skjer, sa Tutta til NTB i februar.