23-åringen var forberedt på å spille konservativt på den vanskelige Olympic Club, hvor U.S. Open slår i gang i dag. Men etter noen treningsrunder på banen har den 23 år gamle nord-iren bestemt seg for at hans beste håp om seier er å gjøre som han alltid gjør – gi full gass.

 

– Jeg hadde ikke trodd jeg kom til å si dette før jeg kom hit, men jeg trodde det skulle bli mange flere jernslag fra tee. Jeg tror jeg kommer til å bruke driveren åtte eller ni ganger. Tankegangen min er at jeg skal angripe golfbanen, og spille aggressivt hver gang jeg har muligheten, sa McIlroy under onsdagens pressekonferanse i San Francisco. 

 

– Man må så klart spille klokt, men man må ta vare på de sjansene man får på denne banen. Man har noen birdiemuligheter her. Roughen er ikke like ille som den har vært tidligere år. Man kan være heldig om man misser på noen av utslagene. Nøkkelen er å kjenne banen og vite hvor man kan misse.  Folk sier det ikke kommer til å gå, men jeg har bestemt meg for å klemme til. Om man gjør noen bogeys kan man annullere dem med noen birdies.

 

McIlroy var med og kjempet om seier i forrige ukes St. Jude Classic, helt til det 72. hullet hvor han endte opp med å gjøre dobbelbogey. Selv om han ikke er like full av selvtillit som han kanskje skulle ønske han var, føler han spillet begynner å sitte.

 

– Jeg er glad for at jeg spilte den turneringen. Jeg føler meg definitivt mer komfortabel med spillet mitt nå, enn hvis jeg ikke hadde spilt. Jeg føler meg klar. De missede cutene var kanskje akkurat det jeg trengte – det er alltid viktig å jobbe hardt, og legge ned den tiden og innsatsen som trengs.

 

Han innrømmer at det har surret en del tanker i hodet de siste ukene. Det er langt i fra normal kost for det som kanskje er verdens beste golfspiller å misse tre cuter på rad.

 

– Det er bare normalt at man begynner å stille spørsmål til seg selv og sitt eget spill, men jeg hadde sjansen til å vinne i Memphis i helgen, og selv om jeg skuffet på slutten følgte jeg at jeg spilte god golf, forklarer han.

 

Torsdag og fredag går han i ball med Luke Donald og Lee Westwood.

 

– Jeg liker det, det kommer til å bli en fantastisk atmosfære. Man må så klart alltid være klar, men når gruppen din får mye oppmerksomhet blir man ekstra skjerpet, og da ønsker man å være ekstra godt forberedt på første tee.

 

Til tross for at de tre høyest rankede spillerne i verden sammen, trekkes nok størsteparten av det amerikanske hjemmepublikummet mot Tiger Woods, Phil Mickelson og Bubba Watson, som også er satt opp til å spille sammen.

 

– Det kommer til å bli enormt. Om jeg var tilskuer er det den gruppen jeg ville sett. Det kommer til å bli et fyrverkeri.