Tirsdagens sisterunde av Suzann Junior Challenge sin tiårsjubileumsturnering ble en våt affære. Der kunne Sandra Nordaas (Drøbak GK), Kristoffer Reitan (Oslo GK), Karoline Lund (Losby GK) og Anders Baumann (Bærum GK) juble for finaleseiere i sine respektive klasser.

 

Formsterke Sandra Nordaas leverte nylig sin https://norskgolf.no/node/4993 største prestasjon noensinne med sølvmedalje i U16-EM i Tyskland. Tirsdag kom et nytt høydepunkt for ungjenta i jentenes klasse 1.

 

Nordaas startet dagen på andreplass, tre slag bak lederen Dorthea Forbrigd (Oslo GK), men klatret forbi med en avsluttende 74-runde. Forbrigd hadde mulighet til å tvinge Nordaas ut i omspill ved å senke sin birdieputt på det siste hullet, men endte i stedet opp med å treputte. Bergen GKs Renate Hjelle Grimstad kapret den siste pallplassen, ytterlige ett slag bak.

 

I jentenes klasse 2 vant Karoline Lund overlegent (+8) ni slag foran Cecilie Heggem Tanbjør (Asker GK). Tina Mazarino (Kjekstad GK) tok tredjeplassen.

 

Mønstrer til Solheim Cup

 

Suzann Pettersen rakk ikke flyet hjem fra British Open søndag kveld, og hadde dermed ikke anledning til å være til stede på Bogstad under mandagens åpning. Hun var imidlertid på plass hele tirsdagen, hvor hun spaserte rundt for å følge golf-Norges kommende elitespillere. Etter runden oppfordret hun jentene til å jobbe mot Solheim Cup i 2019, som forhåpentligvis skal spilles på norsk jord:

 

– Solheim Cup i 2019 høres veldig lenge ut, men det er faktisk bare seks år til! Det hadde vært sinnsykt kult om noen av dere jentene her kom til å spille, sa Tutta under premieutdelingen.

 

Hun tror ikke hun selv blir å se på det europeiske laget.

 

– Det hadde vært veldig kult med norske spillere, spesielt om vi hadde klart å få Solheim Cup til Norge. Det bør være til inspirasjon for alle jentene her. Men jeg kommer nok ikke til å spille, jeg sitter vel kanskje i rullestol da!, spøkte hun.

 

Også i begge gutteklassene ble det overlegne seiere. Hjemmefavoritt Kristoffer Reitan var den eneste som avsluttet under par denne uken, og takket være solide runder på 71 og 69 slag avsluttet han fire under, åtte foran Drøbaks Viktor Hovland. De to var forøvrig begge med på det norske laget som sikret sølv i lag-EM for juniorer tidligere i sommer.

 

Kenneth André Johansson (Østmarka GK) ble nummer tre, seks over sammenlagt.

 

Også Anders Baumann vant med åtte slag i guttenes yngste aldersklasse. Han endte to over par sammenlagt. Nærmeste utfordrer ble Nøtterøys Carl Didrik Fosaas, med Markus Wilhelmsen (Ålesund GK) ytterlige to bak.

 

Endringer i vente

 

Formatet på Suzann Junior Challenge har vært likt de siste årene. Nå åpner Tutta for endringer for å videreutvikle konseptet.

 

– Det er vanskelig å gjøre det veldig annerledes år etter år, det har gått sin vante gang, men vi skal snartt ha en veldig stor evaluering for å se hva vi kan gjøre annerledes. Vi skal selvfølgelig beholde de beste elementene, men også gjøre små endringer. Hvis det er noen med kjempemange gode ideer om hva som har blitt gjort og hva som kan gjøres i fremtiden tar vi det i mot med åpne armer, lød Tuttas oppfordring.

 

Resultater