NM 2024 //

Arnøy øyner revansje: – Spiller med lave skuldre

De to siste gangene har han kommet til kort. Torsdag åpnet Jarand Ekeland Arnøy et nytt Norgesmesterskap på mesterlig vis.

Jarand Ekeland Arnøy
Jarand Ekeland Arnøy (t.v.) takker medspiller Jarle Volden for førsterunden i NM på Bogstad torsdag.
Publisert Sist oppdatert

I 2022 glapp det på oppløpet mot Michael A. Mjaaseth. I 2023 fulgte han Mats Ege til døra. Kanskje er 2024 året for Jarand Ekeland Arnøy. Han leder i hvert fall Norgesmesterskapet for herrer etter første spilledag.

– Jo takk, det var en veldig solid runde. Jeg slo ballen stabilt, hadde mange innspill inn til 4-6 meter, noen enda nærmere, og puttet stort sett for birdie. Da blir det en bra runde, sier Fana-proffen til Norsk Golf.

Over de tre neste dagene har han igjen mulighet til å sikre seg sin første kongepokal. Og det var lite å utsette på de første 25 prosentene av jobben.

Birdie- og drivershow

– Jeg trengte heldigvis ikke å gjøre så mye for parene i dag, sier Arnøy.

Med tidlig startnummer på siste ni, og tre innledende par, åpnet han birdie-kontoen der fuglene rundt Bogstadvannet trives aller best. Ute på pynten på det trettende.

Med fem nye birdier og en enslig bogey på vei inn, signerte han et nærmest plettfritt scorekort med 67 slag, fem under par. Og han sparte det beste til slutt.

– Når man endelig klarer å treffe den lille fairwayen oppe til høyre der, så var det litt for fristende å slå en drive fra bakken, forklarer Arnøy.

På en dag da turneringsledelsen hadde gjort sitt ytterste for å forsvare Oslo Golfklubbs stolthet, var hull 9 strukket til 560 meter. Men Fana-spilleren spiste opp den halve kilometeren på to slag, og fant greenen ved å brukeren driveren fra fairway.

Jarand Ekeland Arnøy
Jarand Ekeland Arnøy leser eagle-putten på siste hull. Dessverre strøk den utenfor hullkanten, men Fana-spilleren er likevel i tet på Bogstad etter første dag.

Jakten på gullet

– Heldigvis lyktes det denne gangen, smiler han. – Jeg slo den opp til 6-7 meter, og to-puttet for birdie.

Førsteputten for eagle sneiet hullkanten. Og dersom vi skal tolke den lille rykningen hos Arnøy da ballen gled forbi hullet, er det lett å fastslå at han ikke har kommet til Oslo for en ny andreplass i NM.

Naturligvis jakter han gullet. Og naturligvis vil han helst ikke snakke om det etter den første av fire runder.

– Jeg har ikke helt følt at jeg har vært i storform i år, sier han ærlig. 

– Så jeg spiller med lave skuldre, og går bare ut for å gjøre flere birdier. Så får jeg se om jeg kan finne litt form til resten av sesongen.

Tom Røed Karlsen
Tom Røed Karlsen slår ut på Bogstads syvende hull torsdag. Sandefjordingen er på delt tredjeplass etter første dag.

Trøbbel i roughen

Form alene er ikke nødvendigvis nok på Bogstad i denne utgaven av NM. Du skal også mestre uvante forhold.

– Banen føles litt annerledes enn den har gjort når jeg har spilt her tidligere. De har grodd opp roughen i hvert fall. Jeg var heldigvis ikke ute i den altfor mye, for du blir straffet hardt når du bommer på fairwayer og greener, sier Tom Røed Karlsen (Nøtterøy GK) etter en førsterunde på 69 slag.

Etter fire år på college i Texas, er den tidligere Wang-eleven tilbake i hjembyen Sandefjord for å satse som proff. Han åpnet sommeren med ny banerekord (63, ni under par) på barndomsbanen. Og torsdag viste han at formen er intakt.

– Jeg hadde lagt en plan før runden og fulgte bare den. Jeg er fornøyd. Det var en god start, sier Røed Karlsen, som holder tredjeplassen etter første spilledag, tre under par.

Tom Røed Karlsen
Fra dyp og vanskelig rough redder Tom Røed Karlsen par. Det er viktig å holde seg unna det høye gresset på Bogstad denne uka.

Flere med i kampen

For han er ikke den eneste unggutten i feltet som jakter Jarand Ekeland Arnøy i kampen om NM-gull og en etterlengtet kongepokal. 

Med sen starttid klatret Joachim Larsen Tegner (Asker GK) opp på andreplass etter en strålende åpningsrunde fire under par. 

Etter 18 spilte hull av årets NM for herrer, er det tre andre spillere – Kristoffer Kuvaas (Sandefjord GK),  Jacob Nordvoll (Bærum GK) og Carl Didrik Meen Fosaas (Nøtterøy GK) – som deler tredjeplassen med Røed Karlsen på tre under par. 

Sju andre spillere følger på -2 når tre runder gjenstår.

Her er ledertavlenPowered by Labrador CMS