NM 2024//

To slag skiller de ti beste: – Mange gode jenter her

Etter første runde i årets norgesmesterskap er det svært jevnt i dameklassen. Celine Brovold Sanne holder ledelsen med knappest mulig margin.

Etter første spilledag er det Celine Brovold Sanne som leder an. Men det er med knappest mulig margin.
Publisert Sist oppdatert

I tilnærmet perfekt golfvær slo 45 av landets beste kvinnegolfere ut i strøkne forhold på Oslo Golfklubb. Etter at begge puljene, én på morgenen og én på ettermiddagen, er ferdigspilt, er det ikke mye å skille mellom lederne i toppen. 

En kvinne tok ledelsen i norgesmesterskapet tidlig, og er fortsatt alene i toppen med knappest mulig margin. Celine Brovold Sanne (Asker GK), som er hjemme på sommerferie fra University of Georgia, sitter på en ett-slags ledelse etter første runde. 

Med fem birdier og fem bogeyer leverte hun en runde på par. Naturligvis var de fem birdiene høydepunktene. 

– De var bra! Det ble tre «tap-ins» og to langputter på omtrent ti meter. Noen gode putter og noen gode innspill, forteller Sanne etter runden. 

Roughen en utfordring

Samtidig bød banen i hovedstaden på flere utfordringer. Roughen som banemannskapet hadde klippet til syv centimeter var naturligvis én av dem. 

– Det ble litt mange bogeyer. Men sånn er det noen ganger. Roughen er veldig tjukk her, så det gjelder å holde seg i spill, sier hun. 

– Var det noen spesifikke steder du slet med den?

– Da jeg bommet fairway med driveren og hadde lange jern inn, ble det lett for kølla å grave seg ned i roughen. Har du korte wedger går det som regel fint, men lange jern og chipping var vanskelig. 

Med tre korte og to lange putter ble det fem birdier på scorekortet til Asker-jenta.

– Hva er planen videre i turneringen?

– Det er så mange hull med golf igjen, så jeg tar det bare dag for dag. Prøve å spille mitt beste, for det er mange gode jenter som er her ute. Målet er å ha det gøy og bygge selvtillit, sier Sanne. 

Jevnt i toppen

På slaget bak Asker-jenta finner man navnene til Thale Victoria Estensen (Bærum GK) og Nora Sophie Johnsen (Oslo GK). Begge spilte på 73 slag, og er én over par etter første runde. 

Deretter følger det et liten gjeng av utfordrere: Renate Hjelle Grimstad (Stavanger GK), Ruth Tønnessen (Sola GK), Sofie Bindner Engeseth (Oslo GK), Henriette Spilling Gjelten (Losby GK), Emilie Marie Marceliussen-Dahl (Oslo GK) og Emilie Myklebust Bjørge (Ålesund GK). 

Renate Hjelle Grimstad er en av mange som kjemper om plassene i toppen av ledertavlen.

Gjennom første spilledag var det flere spillere som både var over og ved siden av Sanne på ledertavlen, men da alle hadde spilt samtlige 18 hull var det ingen som hadde overtatt den øverste plassen på tavlen. 

Men, det er 54 hull igjen av norgesmesterskapet. 

Her er ledertavlen etter første dag

 

Powered by Labrador CMS