Aronsen avsluttet med en runde på 70 slag, i det som var hans laveste score for turneringen. Etter å ha innledet Danfoss Masters med en runde på 71 slag, en under par raste han nedover resultatlistene under torsdagens andrerunde med sine 76 slag. Under fredagens avslutningsrunde tok han seg kraftig opp og noterte seg for fem birdies og tre bogeys.

Aronsen endte med det på en delt 16. plass, en over totalt og seks plasser over der han startet dagen. To slag bedre ville gitt ham hans fjerde topp ti-plassering for sesongen. Syv slag foran endte svenske Joachim Bäckström som vant turneringen.

Nest beste nordmann i Danmark ble 20 år gamle Elias Bertheussen. Bertheussen avsluttet med en runde på minus en, og spilte seg opp fra 47. plass til en delt 41. plass, fem over totalt. Tre slag lengre bak endte Øystein Engevik som før fredagen lå plassert som beste nordmann på 18. plass. En svak avslutning på 78 slag var nok derimot langt i fra det han hadde sett for seg, og havnet med det til slutt på en 46. plass og med kun fem andre spillere bak seg på resultattavlen.

Neste turnering på Ecco Tour-programmet er Willis Masters på Kokkedal Golfklubb i Danmark fra 16.-18. juni.

 

Runde 2

Aronsen startet dagen på en delt femteplass, kun ett slag bak teten men falt torsdag tilbake til en delt 22. plass etter en andrerunde på 76 slag (+4). Han ligger med det tre over for turneringen, åtte slag bak svenske Joachim Bäckström i tet. 

Øystein Engevik er feltets beste nordmann på delt 18. plass, ett slag foran Aronsen. Etter å ha åpnet turneringen med en 72-runde var torsdagens runde to slag dårligere. Den inneholdt fire birdies, to bogeys samt to leie dobbelbogeys på det tredje og det 16. hullet. Hadde det ikke vært for disse ville han ha vært helt oppe i teten før fredagens avslutningsrunde.

Elias Bertheussen ble den tredje og siste nordmannen som klarte cuten, men det kun med et nødskrik. Med to 75-runder ligger han seks over par, akkurat innenfor cutgrensen. Den klarte hverken Mikkel Bjerch-Andresen eller Dennis Den Roover som begge endte på åtte over.

 

Runde 1

Christian Aronsen, Elias Bertheussen, Øystein Engevik og Dennis Den Roover er denne uken med i Danfoss Masters på Ecco-touren, og det er førstnevnte som har fått den beste starten på Royal Oak-banen. Etter å ha endt på femteplass i forrige ukes Samsø Classic ser Aronsen fra Grønmo Golfklubb ut til å opprettholde den gode formen til ukens turnering, og etter første runde ligger han kun ett slag bak ledelsen på en delt femteplass.

Svenskene Victor Almström og Joachim Bäckström, samt Kasper Linnet Jørgensen og Joachim Christensen fra Danmark deler ledelsen på to under par. Aronsen sin runde på en under inneholdt fire birdies, tre bogeys og resten par. Det er jevnt i toppen, og han deler femteplassen med tre andre spillere. Slaget bak følger syv spillere på en delt niendeplass, blant dem Øystein Engevik som nest beste nordmann. Hans runde på par bestod av fire birdies, to bogeys og en lei dobbelbogey på det nest siste hullet.

Lenger bak finner vi 20 år gamle Elias Bertheussen (Trondheim GK) på en delt 31. plass, tre over totalt og fem bak teten. Ytterlige ett slag bak ligger Miklagards Den Roover som nummer 29. Bertheussen og Den Roover delte forøvrig tiendeplassen i forrige ukes Samsø Classic.

Forrige ukes femteplass i Danmark var Christian Aronsen sin tredje topp ti-plassering for sesongen. Tidligere står han med en andreplass i ECCO Spanish Open i mars og en niendeplass i Mediter Real Estate Masters i samme måned, og det foreløpig loved det godt med tanke på en ny sterk plassering denne uken.