Er du lei av de strenge kleskodene i golf? Ja – det vil si den regelen om at du må ha på deg klær når du spiller?

I så fall er utestedet Oslo Campings arrangement søndag 21. mai midt i blinken for deg. Da trekkes nemlig gardinene for vinduet i Møllergata 12 idet lokalet skal fylles opp av folk som vil kombinere minigolf med en bytur naken.

Arrangementet ble delt på Oslo Campings Facebook-sider tirsdag ettermiddag, og responsen har vært enorm; I skrivende stund har innlegget fått 3500 kommentarer, blitt delt 280 ganger og fått over 1000 likerklikk. Nå gjenstår det å se om engasjementet lar seg omsette i gjester.

Ideen i seg selv er bare en liten enkel greie. Vi visste at det ikke var så stort tilbud for naturister,  og tenkte at det hyggelig at folk som liker å være nakne, kan være det hos oss

– Dette tok jo helt av! Vi håpet at folk skulle synes det var gøy, men mengden med tilbakemeldinger vi har fått har vært helt vilt, sier Anders Gudmundstuen, banesjef på Oslo Camping, til Norsk Golf.

– Vi regner ikke med at så mange av de som kommenterer Facebook-innlegget faktisk møte opp, men det er bra at folk synes det er gøy.

Han sier at de har jobbet med naturistforbundet siden desember for å få til arrangementet. Ideen kom etter å ha pratet med en aktmodell, som kunne fortelle at det finnes flere naken-utesteder sydover i Europa.

– Ideen i seg selv er bare en liten enkel greie. Vi visste at det ikke var så stort tilbud for naturister,  og tenkte at det hyggelig at folk som liker å være nakne, kan være det hos oss. Etter å ha pratet med naturistforbundet gikk det fra å være en litt rar tanke til å bli noe vi begynte å tenke seriøst på. Responsen har vært veldig hyggelig.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Anders Gudmundstuen er banesjef ved Oslo Camping. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Naturistforbundet vil hjelpe Oslo Camping med å sikre at gjennomføringen av arrangementet blir gjort på en ordentlig måte. Alle vinduer må dekkes til, mobiltelefoner må legges i garderober, og de må finne en løsning som gjør at folk kan gå med lommebok på seg.

Det har blitt stadig mer populært å kombinere en øl på kveldstid med aktiviteter som shuffleboard, pinboard, biljard, bowling, bordtennis og liknende, så «hvorfor ikke minigolf?», tenkte Gudmundstuen for et halvannet år siden. Resultatet ble Oslo Camping, som åpnet opp i september i fjor. Utestedet har fått en «flying start», og det er ofte stinn brakke der – til tross for at det ligger på det området i Oslo med størst konkurranse fra andre utesteder.

– Det har vært en skikkelig bra start. Det begynte bra, og har bare blitt bedre og bedre. På den samme dagen som vi feiret får halvtårs-dag, ble også runde nummer 50 000 registrert, sier Gudmundstuen, som legger til at stadig flere også kommer til Oslo Camping bare for å være med på nattklubben i underetasjen uten nødvendigvis å spille golf selv.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Siv Aina Thorbjørnsen er leder for UNG i Norsk Naturistforbund, som i dag har cirka 2000 medlemmer i alle aldre på landsbasis. Hun er glad for initiativet som kom fra Oslo Camping.

– Jeg synes det er kjempeartig. Vi ser på dette som en finfin mulighet til å rekruttere nye medlemmer. Mange unge nakenbader allerede når de er på sommerhytta, og er ikke klar over at det tilbys bassengbading på vintertid rundt om i landet. Eller at det er organisert naturisme i Norge, sier hun til Dagbladet.