Elias Bertheussen både imponerte og overrasket da han i helgen ble en av de 40 spillerne som kvalifiserte seg til årets Asia Tour, etter at over 700 spillere har deltatt i de to Q-School-stegene. Per Haugsrud lot seg imponere av 22-åringens prestasjoner.

 

– Det er helt kanon, og kjempebra for ham. Nå får han spille mange gode turneringer på en godt organisert tour. Spill i Asia gir muligheten til å sette opp en solid grunnmur i spillet hans, og han vil få masse god erfaring. Mange av de aller beste golferne i verden har startet proffkarrieren sin der nede, sier Per Haugsrud i et intervju med adressa.no tidligere denne uken.

 

Haugsrud forteller til Bertheussens lokalavis at man ikke skal ha for høye forventninger når Bertheussen skal spille sin første fulle sesong på et helt annet kontinent.

 

– Det er et stort steg, så man kan ikke forvente at han skal være med å dominere der. Elias vil nok trenge litt tid på å akklimatisere seg. Klarer han å bli topp-ti noen ganger, så vil det være bra. Det viktigste er å tenke langsiktig. Elias skal ikke spille der resten av livet sitt, og det bør være helt naturlig for ham å tenke at han skal videre, sier Haugsrud, og konkluderer:

 

– Et par år bør være maks. Jeg regner med at Elias vil forsøke å kvalifisere seg inn til Europa-touren til høsten. Men skulle han ikke lykkes med det, så har han i hvert fall en arbeidsplass. Og det er det ikke mange av de andre norske spillerne som har, avslutter han overfor adressa.no.

 

Bertheussen er i utgangspunktet en av spillerne som står først i rekken når golfforbundet skal dele ut sine wild cards til Challenge Tour-turneringer i året som kommer. Med tanke på at det nå må belage seg på å takke nei til flere av disse kortene, åpner det døren for at flere andre nordmenn får bryne seg mot de nest beste i Europa i sesongen som kommer.