The Masters Tournament er vanligvis årets første majorturnering og vårens vakreste eventyr. På grunn av korona-pandemien er det i år heller duket for et høsteventyr på sagnomsuste Augusta National, men da bilder fra banen begynte å spres i sosiale medier for et par uker sden, var ikke banen til å kjenne igjen.

I stedet for den intense grønnfargen som vanligvis pryder fairwayene og greenene, så anlegget brunsvidd og dødt ut, og kommentarfeltene var fullt av bekymrede golfentusiaster som fryktet at Augusta kom til å se totalt annerledes ut når turneringen slår i gang 12. november.

Det viser seg imidlertid at det ikke har vært noen grunn til bekymring. For noen dager siden publiserte Golf.com-journalist et ferskt flyfoto over Augusta på sin Twitter-konto. Det viser at den karakteristiske grønnfargen på vei tilbake.

Nå lurer du kanskje på hvordan dette kan ha skjedd på så kort tid? Været endrer seg jo ikke SÅ mye på så kort tidsrom?

Den norske golfbanearkitekten Svein Drange Olsnes, som blant annet har tegnet Sveio Golfpark og Sola GKs baner, har svaret på sin Facebook-profil. Han skriver:

– Hovedgresset på fairwayene er bermuda. Bermudagresset stopper å gro på slutten av sommeren, det går i «dvale» og blir brunt. Så oversår de med ryegress som gjør at banen får den grønnfargen som vi kjenner så godt, i god tid før turneringen i november.

Han legger også til at sanden er fjernet fra bunkerne. Augusta National frakter nemlig sand fra North Carolina, og sanden er så hvit ettersom det er knust kvarts.

Det er nå en drøy måned til The Masters begynner, og selv om det blir en turnering utenom det vanlige med høstfarger på trærne, ikke fullt så fargerike blomsterbusker som vanlig, uten Viktor Hovland i feltet og ingen tilskuere til stede, har vi allerede begynt å glede oss til det store lyspunktet i mørke november.

Og etter turneringen er ferdig, er det bare fem måneder til neste utgave! Og da er også Viktor på plass…