24-åringen fra Losby startet dagen to slag bak teten, og så søndag sitt snitt til å kunne feste grepet om en topp 20-plassering på Challenge-tourens pengeliste. Og lenge skulle det se ut til at han skulle klare en pallplassering, helt til han kom til det 17. hullet.

På det tidspunktet var Kofstad en under for runden etter å ha gjort tre birdies og to bogeys, men med dobbelbogey på det nest siste hullet, et par 4 på 396 meter, falt han nedover resultatlisten. Med par på det siste hullet leverte han et scorekort som leste 73 slag, en over par og syv under for turneringen.

Det ga ham en niendeplass som fortsatt er en meget god plassering, og sikret ham samtidig 3 109 euro, cirka 17 000 kroner. Likevel må det nok være bittert å tenke på at hadde det ikke vært for dobbelbogeyen ville summen vært oppe i over 10 000 euro med tredjeplass. 

Franskmannen Benjamin Hebert vant turneringen (-12) med to slags margin på landsmannen Victor Riu.

Christian Aronsen har også vært i aksjon i England denne helgen, etter at han klarte cuten i sin første Challenge-turnering for sesongen. Han endte til slutt på en delt 49. plass med -1 totalt.

Niendeplassen til Espen Kofstad sørget for at han klatret to plasser på pengelisten. Nå ligger han på en 24. plass, kun 3 165 euro bak Michiel Bothma på den viktige 20. plassen. 

Neste turnering på Challenge-touren blir på norsk jord når Norwegian Challenge braker løs på Hauger fra 11. til 14. august. Vi krysser fingrene for at Espen igjen melder seg på tetkampen når den tid kommer!

 

Runde 3

Kofstad deler fjerdeplassen med fem andre spillere, og klarer han å holde seg innenfor topp-fem under morgendagens avslutningsrunde kan det vise seg å bli gull verdt i hans jakt på automatisk kvalifikasjon til neste års Europa-tour. Etter helgens turnering i England gjenstår kun ti turneringer på årets Challenge-program, og neste turnering er Norwegian Challenge på Hauger fra 11. til 14. august. 

Losby-golferen gikk lørdag på 68 slag, fire under par, og har nå kun to slag opp til engelskmannen Lloyd Kennedy og Benjamin Hebert fra Frankrike i tet. Helt utrolig med tanke på at han lå på 149. plass etter første runde. Så langt er det en femteplass fra Scottish Hydro Challenge for en måned siden som er hans beste resultat på Challenge-touren.

Christian Aronsen klarte også cuten i det som er hans første Challengetour-turnering for sesongen. Lørdag gikk han på 72 slag (E), og er to under for turneringen. Det holder til en delt 46. plass, fire plasser over der han startet dagen.

Vinneren av helgens konkurranse vil inkassere en sum på 25 600 euro, snaue 200 000 kroner. Om Kofstad til slutt skulle ende på en fjerdeplass vil han bli 9 600 euro rikere, 75 000 kroner. For øyeblikket er han 4 213 euro bak 20.-plassen på pengelisten som sikrer avansement til den gjeveste touren i Europa.

 

Runde 2

Etter en dyster gårsdag i England skulle pipen virkelig få en annen lyd fredag. Espen Kofstad var torsdagens store skuffelse med 149. plass, men noterte seg for en fantastisk bogeyfri 64-runde (-8) i dag. Dermed er han nå utrolige 109 plasser over der han startet dagen på en delt 32. plass. Runden var feltets beste, og 24-åringen var også feltets store klatrer.

Spesielt starten på runden skulle vise seg å bli avgjørende, da han fikk en knallstart med fire strake birdies fra hull 2 til 5.  På de siste ni skulle det bli ytterlige fire birdies, og med sine fire under par totalt ligger han nå fem slag bak engelskmannen Jamie Moul som bevarte ledelsen fra første runde. 

Også Christian Aronsen klarte å løfte spillet sitt betraktelig, og er på en delt 49. plass etter en 69-runde. Meget sterkt av Grønmo-golferen som lå på en 105. plass før runden. Han er to under totalt, og klarte med det cuten med et nødskrik. Dette er forøvrig hans første turnering på Challenge-touren denne sesongen.

Elias Bertheussen har også vært i aksjon i England denne uka, men med runder på 75 og 74 slag får han dessverre ikke mulighet til å fullføre turneringen.

 

Runde 1

Grønmo-golferen fikk Wild Card til English Challenge i Colchester, og med en åpningsrunde på en over par befinner han seg helt nede på en 105. plass etter første runde. Likevel er han feltets høyest plasserte nordmann.

Det er mange lave scorer i England, og gjør man ikke nok birdies havner man fort på etterskudd, noe våre tre nordmenn i feltet har fått erfare. Engelskmennene gjør det ikke overraskende meget bra på hjemmebane, og har syv spillere på topp ti-listen på leaderboardet.

Aronsen sin 73-runde var stabil, 15 par, to bogeys og en birdie, men er ni slag bak Jamie Moul (England) i tet og bør nok heve seg med en tre-fire slag imorgen om han skal ha håp om å klare cuten, gitt at forholdene forblir nogenlunde de samme.

To slag bak Aronsen følger Elias Bertheussen (Trondheim GK) på en 141. plass, mens Espen Kofstad følger hakk i hel på 149. plass, fire over par. Kofstad som kjemper om en topp 20-plassering på Challenge-tourens pengeliste må nok sies å være dagens skuffelse, ettersom han har kun syv mann bak seg på resultatlisten.