Danske Bjørn holdt hodet kaldt under søndagens avslutningsrunde av Commercialbank Qatar Masters, og vant til slutt med fire slag på Alvaro Quiros fra Spania. Med en fjerderunde på 69 slag, tre under par endte vinnerscoren på 14 under par. Bjørn var stabiliteten selv og avsluttet runden med tre birdies på de fire siste hullene etter å ha startet runden med 14 strake par. Dermed tok han sin ellevte seier på Europa-touren. Den forrige kom i juni i fjor under Estoril Open de Portugal.

Bjørn, som var en av Colin Montgomeries visekapteiner under høstens Ryder Cup-turnering i Wales, var naturlig nok strålende fornøyd etter seieren. Til europeantour.com forteller at han at han bare forsøkte å spille fornuftig og trygt hele veien.

– Jeg visste det kom til å bli en tøff dag. Jeg spilte ikke spesielt bra de seks første hullene. Jeg slet med å treffe fairwayene, men senket noen gode parputter. Det var et spørsmål om å bite tennene sammen og holde hodet kaldt.

– Etter det startet jeg å spille mye bedre. Jeg begynte å få mer kontrollen, og gjorde par etter par. På det tiende hullet stod jeg på teestedet med en fire slags ledelse, og visste at par på resten av hullene mest sannsynlig ville gjøre jobben.

Martin Kaymer hadde muligheten til å overta tronen som verdens beste golfspiller med en seier i Qatar denne helgen etter at Lee Westwood misset cuten, men må belage seg på å vente litt til. To under par for turneringen holdt kun til en 28. plass for tyskeren.

Med seieren inkasserte Bjørn 303 114 euro, snaue 2,4 millioner kroner. Fra før av denne sesongen har han «kun» spilt inn 70 000 kroner på sine to første turneringer. Før denne helgen var han plassert som nummer 134 på verdensrankingen. Det er forventet at han vil gjøre et tigersprang opp listene når den oppdaterte versjonen lanseres mandag morgen.

Neste turnering på programmet på Europa-touren er Omega Dubai Desert Classic i De Forente Arabiske Emirater.

 

Leaderboard