De to får begge 85 av 100 poeng som best mulige score, og er to av totalt fire norske baner på topp 1000-listen.
 
Rolex Golf Guide, som tidligere het Peugeot Golf Guide, gir samtidig Moss & Rygge og Bjaavann 80 poeng.

Etter omfattende investeringer og bygging på banen, er daglig leder i Niels Vik begeistret for at Oslo GK rangeres så høyt blant Europas beste.

– Endelig har andre fått øynene opp for hvor god vår fantastiske bane er. Det er veldig hyggelig og ikke minst inspirerende at banen får en slik anerkjennelse. Ikke minst er det en honnør til banestaben som står på gjennom hele sesongen for at banen skal nå optimale høyder. Når driving rangen blir ferdigstilt ser vi ikke bort fra at vi får noen ekstra poeng ved neste korsvei. Da er vi virkelig i verdenstoppen, sier Vik.

Rolex Golf Guide kommer ut annenhvert år. På grunn av ombyggingen, var Oslo GK ikke med i boken da den sist kom ut i 2010.

Miklagard må nå finne seg i å dele førsteplassen av de norske banene. Dette er det tiende året på rad Miklagard kåres til landets beste bane.

– Rangeringen viser at det arbeidet som blir lagt ned for å opprettholde kvalitet, og de forbedringer som vi kontinuerlig jobber med er viktige og riktige. Det gir også inspirasjon for oss til å arbeide videre, for å ytterlige heve kvaliteten og forbedre anlegget. Vi lover at vi forsatt skal arbeide for å beholde posisjonen som Norges beste bane, skriver Miklagard på sine nettsider.

Andre toppbaner i Skandinavia med 85 poeng er Sand GC, Vasatorp GK, Barsebäck, Halmstad, Lübker og Scandinavian. Høyest rangert i Skandinavia er Bro Hof utenfor Stockholm med solide 90 poeng. 

Et panel på 200 proffgolfere, journalister og banearkitekter har samarbeidet om å anmelde de over 30 000 golfbanene i verden. Totalt oppnår 15 baner 100 poeng. Av disse er seks europeiske – de britiske linksbanene St. Andrews Old Course, Royal Birkdale, Royal County Down, Portmarnock Championship Course, Caronoustie og Murifield – som i 2013 arrangerer The Open Championship.

Boken kan bestilles her

Er du enig i at Oslo og Miklagard har landets to beste baner? Bruk kommentarfeltet under, og si hvilken bane som er din favoritt!