– Jeg har rigget meg opp bra her. Jeg gjør ikke noe halvveis! gliser Jørgen Winther Johansen (Gamle Fredrikstad GK) og lener seg fornøyd inntil ukas transportmiddel og ungkarsbule under NM-uka på Holtsmark.

Etter å ha spilt bunnsolid golf i sommerens Garmin Norgescup-turneringer og andreplass i fjorårets norgesmesterskap øynet Winther muligheten til å kjempe om kongepokalen på ny på Holtsmark, men etter halvspilt turnering måtte han dessverre konstatere at han var hektet av i tetkampen.

Winther, som er kjent som en av de store humørsprederne i den norske golfeliten, sturer ikke av den grunn.

(Artikkelen fortsetter under)

Jørgen Winther Johansen utelukker ikke at han kommer til å fortsette å reise i bobil når han skal konkurrere på Nordic League fremover. (Foto: Aleksander Ottersen Mile/Norsk Golf)

Lenge etter at de siste spillerne hadde forlatt Sylling etter fredagens andrerunde, stod han igjen på driving-rangen mens solen for lengst hadde dukket ned bak trærne i horisonten. Der hadde han en haug med baller foran seg som vi sjelden har sett maken til.

– Man får tid til å trene mye når man bor på driving-rangen, konstaterer han.

Men ikke like mye tid til å sove.

– Det er jo søren meg fullt diskotek på rangen her fra syv om morgenen!

Winther bor i Råde i gamle Østfold, og var ikke spesielt interessert i kjøreturen på 1 time og 45 minutter til Holtsmark hver dag under NM. Han var heller ikke særlig gira på å bruke penger på hotell, så da moren hans ringte ham tre uker før NM og foreslo bobil, var det et aha-øyeblikk for 22-åringen.

– Hvorfor har jeg ikke tenkt på det før? Jeg fortalte Marianne (Skarpnord) og Anders (Kristiansen) om planen min, og de sa akkurat det samme. Det er jo egentlig en helt genial måte å reise på som golfspiller. 

På grunn av koronasituasjonen har det vært en enorm etterspørsel etter campingvogner og bobiler i sommer, men Winther var heldig og fikk napp da han henvendte seg til et lokalt firma som også har sponset ham tidligere.

De ga ham en superdeal på 4000 kroner for hele uka.

– Det er en utrolig enkel og billig måte å reise på, så lenge jeg har tilgang på strøm. Det har definitivt gitt mersmak. Før Norgescup-turneringen på Kongsvinger tidigere i sommer snakket Kristoffer Reitan og jeg faktisk litt om å bo i bobil da, men vi endte opp med hotell. Denne uka har jeg gitt ham beskjed om at hvis han får en tidlig starttid, har jeg sengen redd opp for ham! ler Winther.

(Artikkelen fortsetter under)

Winther slo baller til det ble mørkt fredag kveld. Bak til venstre kan du skimte bobilen han bor i under NM-uka. (Foto: Aleksander Ottersen Mile/Norsk Golf)

Heldigvis blir Winthers selskapssyke reddet av at han har tatt med seg Playstation i bobilen. Den gjør også at han klarer å begrense treningsmengden når han bor rett ved treningsfeltet.

– Det har blitt fifty-fifty golf og Playstation så langt. Kofstad, Reitan og jeg har en liten fifagruppe sammen også, så jeg får selskap selv om jeg er her alene!

Akkurat denne kvelden spørs det imidlertid om han kommer til å klare å holde i Playstation-kontrolleren etter treningsøkta.

– Spillet mitt har vært for dårlig så langt. Det er spesielt skuffende med tanke på hvor bra jeg har spilt i det siste.

– I kveld skal jeg slå baller til jeg blør i hendene!

– – –

NB! Følg utviklingen i NM i helgen her