Da kvalifiseringen til årets Europatour ble spilt i Spania i midten av desember hadde vi to nordmenn på startstreken – Knut Børsheim og Espen Kofstad. Førstnevnte cruiset inn til en overbevisende syvendeplass, og sikret samtidig kortet på Europas gjeveste herretour for 2012.

Kofstad derimot havnet akkurat utenfor kvalgrensen, slik han gjorde i 2010, og er derfor Challenge Tour-spiller i 2012. 

Her slår ikke første turnering i gang før i India i slutten av måneden, og før den tid deltar han i Joburg Open i Sør-Afrika på Europatouren. Turneringen spilles fra torsdag til søndag på Royal Johannesburg and Kensington Golf Club, på banene East- og West Course.

Espen Kofstad kvalifiserte seg som reserve, og slår torsdag ut kl. 11.50 i ball med Mark Williams fra Sør-Afrika og italieneren Aaron Zemmer. Børsheim, ble forrige uke nummer 73 i sin Europatour-debut, og tar fatt på sin runde kl. 07.20 med Magnus A. Carlsson (Sverige) og Desvonde Botes (Sør-Afrika). Skal vi tro Børsheim selv er han i ferd med å finne tilbake til formen igjen. På sin Facebook-profil skriver han:

– Nå er jeg ferdig med forberedelsene for ukens turnering. Ting føles en del bedre enn det gjorde forrige uke, og banen passer meg bra. På East Course blir det viktig å finne fairway fra tee. Hullene er veldig lange, så om man er ute og veiver i roughen kan det bli slitsomt. Blir også mange lange jernslag, så blir viktig å være tålmodig og ta vare på de sjansene man får.  West Course er noe kortere . Mange av hullene krever draw fra tee, så blir fokus på det etter morgendagens runde. Med gode utslag vil det være mulighet for mange birdier.

Etter å ha notert seg for tre hole-in-ones i løpet av en snau måned håper han det kan gjenta seg denne uken.

– Hole in one premie denne uken: hull 11: 1 000 000 rand (ca. 750 000 NOK). Hull 16: BMW 750i. Håper jeg fortsatt har noen igjen i meg, skriver han.

Turneringen blir ikke bare Børsheims, men også Espen Kofstads andre på Europatouren. I desember i 2010 var han med i South African Championship, der han misset cuten etter to runder. Han har også spilt i to kombi-turneringer, SAINT-OMER Open og Madeira Open, som har hatt blandet Europa- og Challengetour-felt.

NB! De pengene Espen eventuelt vinner denne uken vil ikke ha noen innvirkning på hans Challenge Tour-ranking.

Turneringsinfo