Med en andrerunde på fire over par, to slag dårligere enn åpningsrunden, ble det kort prosess for Knut Børsheim i Köln.

 

Med to birdies, tre bogeys og en trippelbogey på scorekortet falt bergenseren 12 plasser fra der han startet dagen, ned til en delt 137. plass.

 

Dermed endte han seks over par sammenlagt, hele syv slag bak cutstreken. Dette var den andre uken på rad Børsheim må pakke sakene tidlig på Europa-touren, etter at han forrige helg misset cuten i Saint-Omer Open i Frankrike. Så langt i år har han klar cuten i halvparten av de ti turneringene han har spilt på Europa-touren.

 

Helgens plassering gjør at han vil falle utenfor topp-200 på Europa-tourens pengeliste, Race to Dubai.

 

I motsatt ende av leaderboardet er det jevnspilt i toppen, og i skrivende stund deler fire spillere ledelsen. Paul McGinley, Chris Wood, Fabrizio Zanotti og Shiv Kapur ligger alle ni under par.

– – – – – – – 

 

Runde 1

Knut Børsheim står i fare for å misse sin andre cut på rad i BMW International Open i Tyskland.

Etter å ha måttet pakke sakene tidlig i forrige ukes Saint-Omer Open i Frankrike, tar Børsheim sikte på å finne tilbake den gode stimen han var inne i for noen uker siden da han klarte fire cuter på rad på Europa-touren. Dessverre var torsdagens åpningsrunde på golf Club Gut Lärchenhof i Köln langt fra optimal for den 25 år gamle bergenseren.

 

Med to bogeys, en dobbelbogey og to birdies på scorekortet måtte han signere for en 74-runde, to over par. Det holder bare til en delt 125. plass, fire slag bak den foreløpige cutgrensen. Dermed bør han ned på 60-tallet fredag om han vil få med seg de to siste rundene.

 

Børsheim ligger nå på 195. plass på Europa-tourens pengeliste, Race to Dubai, og har så langt i år innkassert 25 004 euro, 188 000 kroner. Det gir ham i drøye 65 000 euro opp til David Howell på 115. plass på pengelisten, den siste plassen som får fornyet kortet sitt for neste sesong.

Australieneren Marcus Fraser og Fabrizio Zanotti fra Paraguay deler ledelsen i Tyskland etter kanonrunder på åtte under par. Kanskje spesielt imponerende var sistnevntes runde, med tanke på at han pådro seg både en bogey og en dobbelbogey i løpet av runden.

Børsheim tar fatt på andrerunden kl.09.20.