Oslo-golferen falt dermed fra 10.- og helt ned til 36. plass, fire over par sammenlagt. Tutta åpnet runden med birdie, men det skulle også bli den eneste for dagen. Hun gjorde hele fem bogeys og en trippelbogey på vei til sin 79-runde (+7) – hennes dårligste runde for året. 

 

Dette var Tuttas første seiersløse sesong på LPGA-touren siden 2010, og første gang hun havner utenfor topp-10 på pengelisten siden 2006.

 

Tuttas 36. plass gjør likevel at hun akkurat passerer en million innspilte dollar denne sesongen, mer nøyaktig 1 001 927 dollar (6,8 millioner kroner). Dette er det åttende år på rad hun spiller inn over en million dollar.

 

Tuttas putter etter runden tyder på at hun ikke var veldig begreistret over uken hun har hatt på greenene. Denne uken brukte hun 127 putter – 20 flere enn vinneren.

 

 

 

 

Det var 17 år gamle Lydia Ko som gikk helt til topps i årets siste turnering. Hun avsluttet ti under par sammen med Carlota Ciganda og Julieta Granada, og trakk det lengste strået med par på det siste omspillshullet. Dette var hennes tredje seier for sesongen.

 

Stacy Lewis avsluttet 2014-sesongen med å innkassere LPGA-tourens tre mest prestisjetunge priser: Hun ble kåret til Rolex Player of The Yare, vant pengelisten sammenlagt, og Vare Trophy for laveste snittscore.

 

Les også: Kilder til Norsk Golf: Harmon er Tuttas nye trener

 

 

 


 

 

3.runde – lørdag

 

Å gjøre birdies har ikke vært Suzanns problem denne uken. Fem på førsterunden, fire på den andre og fem i dag er sterke tall. Med en totalscore på -3 etter tre runder skjønner vi at hun taper for mange slag på hver runde. I dag ble det notert bogey på tre hull. Dessverre knappet hun ikke inn på forspranget til lederne. Julieta Granada er nå alene på topp med -9, ett slag foran Ciganda og Pressel.

 

Kombinasjonen av baneforhold og vær gjorde dette til den vanskeligste runden så langt. Fra 13 av 14 fairwaytreff de to første dagene var hun lørdagen nede på 12 av 14. Ingen problemer der altså. 35 putter i går ble snudd til mer positive 29 i dag, like mange som på torsdag. Suzann føler nok selv hun har litt å jobbe med, hun samler jo ikke på tiendeplasser. Det er positivt at hun går sin beste runde på den vanskeligste dagen. Kanskje kan man håpe på dårlig vær, tøffe forhold og stormløp fra Suzann som setter et tøft mål i klubbhuset. Litt press på dem som går i gruppene bak kan gjøre det til en spennende avslutning med norske øyne.

 

Kampen om sammenlagtseieren er like åpen etter tre runder. Michelle Wie hadde en ganske svak dag. Lydia Ko, årets nykommer og en spiller som utrolig nok ikke har misset en cut hele året, spilte seg kraftig opp med -4. Stacy Lewis gikk som Suzann -2 i dag og de deler tiendeplassen.

 

Viasat Golf sender live fra 19.30 søndag.

 

 

 


 

 

2.runde – fredag

 

En førsterunde på -1 med forrykende siste ni hull ga håp om at årets første seier skulle komme. Suzann klarte dessverre ikke å fortsette der hun slapp spillemessig. Det ble en runde på par i dag, -1 totalt etter to runder og 15.plass.

 

Hun spiller til tider veldig bra med 13 av 14 fairwaytreff på begge rundene og henholdsvis 13 og 15 greentreff. 35 putter i dag var nok det som tok knekken på scoren, blant annet en treputt på et helt greit par 3 hull. På hull 17 ga hun seg en flott mulighet for eagle etter glimrende innspill. At ballen hadde trengt en rotasjon eller to til for å falle i koppen beskriver godt hvordan dagen var.

 

Allikevel gir vi ikke opp håpet. Det er to runder igjen i Florida. Riktig nok ligger hun seks slag bag lederne Ciganda og Granada, men store ting kan skje hvis Suzann får fart på puttingen. Michelle Wie ligger på -5 og seiler nå opp som sterk utfordrer til både CME Tour Championship og sammenlagtseieren i 2014. Stacy Lewis ledet før turneringen, men ligger nå nede på -1 sammen med Suzann. Hun har fremdeles en knapp ledelse på Wie, som i løpet av runden var foran på den simulerte rankingen. For vårt norske håps del står det litt dårligere til. Hun gikk inn i denne uken på 12.plass og vil hvis resultatet står seg falle til 16.plass.

 

Suzann avsluttet dagens runde bogey-birdie-bogey-birdie-bogey. Hawaiigolf i dag, vi er klar for stjernegolf i helgen. Viasat Golf sender live fra klokken 19.30 lørdag og søndag.