Etter tyskeren Martin Kaymers dårlige spill i forrige ukes BMW International Open har han og Rory McIlroy, som var nummer fire på rankingen før turneringen, nå byttet plasser på verdensrankingen – det uten at Rory i det hele tatt var i aksjon forrige uke. 22-åringen tar seg nemlig en tre ukers pause for å forberede seg til The Open-turneringen på Royal St. George´s 14. juli. Nå har den nybakte majorvinneren kun to engelskmenn foran seg på listen – Lee Westwood og verdensener Luke Donald. Og aldri før har tre briter vært i besittelse av de tre øverste plassene på The Official World Golf Ranking.

– Vårt gode spill har påvirket hverandre. Lee og Luke har vært mer stabile enn noen annen den siste tiden, og vi har alle tre jobbet veldig hardt for å bli best, forteller McIlroy, som i starten av året var nummer ti på listen til Sky Sports TV.

Rory har nå lyst til å utnytte til det fulle at Tiger Woods fortsatt er på sidelinjen og pleier skaden sin i benet.

– Det er bra for meg at jeg vinner når han ikke spiller på sitt beste. Det viktige for Tiger er å bli fort frisk, så får vi se hva som skjer derfra. Jeg har ikke noe svar på om han kommer til å komme tilbake til der han var for ti år siden, men jeg vet i hvertfall at mange ønsker at han kommer raskt tilbake på banen igjen. 

Tiger er som for en uke siden nummer 17 på rankingen, hans laveste plassering på 14 år. Nylig annonserte han at han ukens AT&T National kommer for brått på, og han har ennå til gode å friskmelde seg til The Open.

Allerede denne uken har Martin Kaymer muligheten til å gjenerobre tredjeplassen når han torsdag begir seg ut på Alstom French Open. Donald og Westood på sin side får neste ukes Scottish Open som sin generalprøve til årets tredje majorturnering.

Da den oppdaterte versjonen av rankingen ble sluppet mandag kom det kanskje ikke som noe stort sjokk at de store klatrerne var Fredrik Jacobson og Pablo Larrazabal. Jacobson ble med seieren i Travelers Championship førstegangsvinner på PGA-touren, og avanserte mandag fra en 110. til en 61. plass, mens Larrazabal steg hele 86 plasser til en 94. plass etter å ha beseiret Sergio Garcia på det femte omspillshullet i BMW International Open.

 

Verdensrankingen per. 27. juni

1. Luke Donald – 9,14

2. Lee Westwood – 8,66

3. Rory McIlroy – 7,23

4. Martin Kaymer – 7,14

5. Steve Stricker – 6,39

6. Phil Mickelson – 5,90

7. Matt Kuchar – 5,59

8. Graeme McDowell – 5,54

9. Jason Day – 5,43

10. Charl Schwartzel – 5,37

 

Kilder: owgr.com, pga.com