I november 2018 slo Phil Mickelson sin erkerival gjennom hele karrieren, Tiger Woods, i den mye omtalte oppvisningsduellen «The Match» i Las Vegas.

Siden da har konseptet utviklet seg til å bli en par-duell, og de to siste årene har også Bryon DeChambeau, NFL-legendene Peyton Manning, Tom Brady og Aaron Rodgers og NBA-profilene Stephen Curry og Charles Barkley vært med.

I årets fjerde utgave av The Match er det imidlertid duket for en mano a mano-duell igjen. Og hva passer vel bedre at de to tungvekterne møter hverandre til kamp i Las Vegas?

Tirsdag bekreftet Warner Sports at Bryson DeChambeau og Brooks Koepka møter hverandre til en tolvhullsmatch 26. november på Wynn Golf Club under thanksgiving-helgen, og TV-seerne kan nok vente seg en god porsjon drittslenging når de to muskelbuntene skal ut og måle krefter.

(Artikkelen fortsetter under)

Det har lenge vært en av PGA-tourens dårligst bevarte hemmeligheter at Brooks Koepka ikke har hatt særlig til overs for Bryson DeChambeau. Koepka har tidligere klaget til media over DeChambeaus notorisk sakte spill, han har insinuert at DeChambeaus oppsiktsvekkende økning i muskelmasse ikke har skjedd på lovlig vis, og under PGA Championship i vår lakk det ut en video i sosiale medier hvor Koepka himlet demonstrativt med øynene og avbrøt intervjuet da DeChambeau passerte i bakgrunnen, tydelig oppgitt over lyden av DeChambeaus stålspikes mot asfalten.

I kjølvannet av episoden fortsatte de å hakke på hverandre i sosiale medier, og det hele toppet seg da Koepka la ut en video hvor han oppfordret fansen sin til å erte DeChambeau med «Lets Go Brooksy»-tilrop.

Det var mange som også tok oppfordringen, og faktisk gikk det så langt at det nå har fått PGA-touren til å endre sitt regelverk for akseptabel tilskuer-oppførsel.

Til tross for at det tilsynelatende har vært en isfront mellom Koepka og DeChambeau, er det mange som har mistenkt at det bare har vært et PR-stunt. De spekulasjonene fikk vann på mølla da de tilsynelatende skværet opp og klemmet hverandre etter Ryder Cup-seieren for en halvannen uke siden, og bare dagen etter at turneringen var ferdigspilt, begynte Koepka å selge morsomme T-skjorter med seg selv og Bryson avbildet sammen på sin nettbutikk.

Inntektene derfra er nok likevel bare småpenger sammenlignet med hva de kommer til å sope inn i Las Vegas 26. november.