Tordenvær og monsun gjorde ukas turnering i Singapore til en oppstykket affære. Arrangørene bestemte til slutt å korte ned turneringen til 54 hull, og da de tre rundene var omme stod to navn på toppen av leaderboardet sammen: Gonzalo Fernandez-Castano (Spania) og Juvic Pagunsan (Fillipinene). Dermed måtte de to ut i omspill, som de måtte vente til mandag morgen for å ta fatt på.

På det første omspillshullet gjorde de begge par, men på det andre skulle avgjørelsen komme. Pagunsan bommet sin birdieputt på tre meter, mens Castano senket sin tometersputt for birdie. Dermed kunne han strekke hendene i været og juble for sin femte Europatour-seier.

For bare seks måneder siden var Castano i tvil om han noensinne kunne spille golf igjen. Spanjolen slet med en ryggskade, og etter å ha misset årets tre første cuter tilbragte han så seks måneder på sidelinjen. Men for seks uker siden var han tilbake, og med en jobb å gjøre om han skulle sikre kortet for neste sesong.

Siden da har han blant annet notert seg for en tolvteplass, en sjetteplass og en andreplass. Og nå seieren i Singapore.

– Jeg visste ikke om jeg kom til å bli frisk igjen. Det var like før ryggen måtte opereres. Om du har noen problemer med ryggen så spør meg for nå kjenner jeg alle ryggleger!, spøkte han til europeantour.com etter runden.

– Målet var først å fremst å bli frisk og se om jeg klarte å spille igjen. Deretter var den neste bekymringen å se om kunne fortsette å være like god som før, og de første månedene var tøffe. Det er først den siste måneden hvor formen har vært helt utrolig. Alt er takket være familie, venner og kona mi. Hun har vært tålmodig som holdt ut med klagingen min over å være vekk fra golfbanen i seks måneder.

Castano er nå oppe på 58. plass på Europatour-rankingen. For tre måneder siden var han 188.

– Dette betyr utrolig mye for meg, avslutter han ovefor nettsiden.