The Open-mesteren fra 2011 blir med det den første kapteinen fra Nord-Irland noensinne.

Clarke har selv spilt Ryder Cup fem ganger, og vært med på vinnerlaget fire av dem. Han var også visekaptein for Colin Montgomerie og Jose Maria Olazabal da Europa vant i 2010 og 2012, og var av mange regnet som det naturlige førstevalget for kapteinposten.

Ryder Cup er en stor del av mitt liv og min karriere, og det er en enorm ære å ha muligheten til å lede Europa neste år

Darren Clarke

46 år gamle Clarke ble stemt frem av et utvalg bestående av de tre siste Ryder Cup-kapteinene; Paul McGinley, Jose Maria Olazabal og Colin Montgomerie, samt europatour-sjef George O’Grady og sjef for turneringskomiteen David Howell.

– Jeg er naturlig nok ekstremt stolt over å bli valgt som kaptein. Ryder Cup er en stor del av mitt liv og min karriere, og det er en enorm ære å ha muligheten til å lede Europa neste år.

– Jeg er heldig som har spilt og jobbet for noen fantastiske kapteiner. Jeg ser frem til utfordringen med å forsøke og følge deres fotspor, og hjelpe Europa til sin fjerde strake seier på Hazeltine neste år, sier Clarke i følge europeantour.com.

Det amerikanske laget har ennå til gode å velge sin kaptein. The Golf Channels vanligvis velinformerte journalist Tim Rosaforte meldte tidligere denne uken at Davis Love III vil få oppdraget på nytt.

Love III ledet USA da de tapte med knappest mulig margin på Medinah i 2012 – i det som vil bli husket som et av historiens mest spennende Ryder Cup-turneringer.

I desember 2012 var det nettopp Rosaforte som slapp nyheten om at Tom Watson var USAs for 2013-utgaven av golfsportens største lagkonkurranse. 

PGA of America har ikke kommentert ryktene rundt Love.