Torsdag gikk startskuddet for RACV Ladies Masters på Royal Pines i Australia, årets første turnering på Ladies European Tour. Der stiller tre av Team Norway-troppens kvinner til start: Den ferske vinneren fra helgens Oates Vic Open,  Marianne Skarpnord, Caroline Martens og debutant Tonje Daffinrud.

Samtidig har Team Norway nå tre kvinner som konkurrerer på USAs LPGA- og Symetra Tour: Suzann Pettersen, Marita Engzelius, og det nyeste medlemmet Caroline Westrup, som har blitt innvilget norsk statsborgerskap

Selv om det gjør det ekstra tøft å kvalifisere seg til neste års OL-tropp, er Tonje Daffinrud bare positiv til den økte konkurransen.

Jeg ble kjent med henne under forrige landslagssamling, og det er gøy å se at hun gjør det bra. Det at hun lykkes gir meg mye motivasjon 

Tonje Daffinrud

– Fight om plassene gjør alle enda bedre. Jeg mener det bare er sunt. Jeg har veldig, veldig lyst på en plass i OL, men jeg vet det er tøff konkurranse. Jeg synes uansett det er dødskult at Marianne vant i Australia i helgen. Jeg ble kjent med henne under forrige landslagssamling, og det er gøy å se at hun gjør det bra. Det at hun lykkes gir meg mye motivasjon, sier Tonje Daffinrud til Norsk Golf på telefon fra Australia.

Gjorde norgesrekord på Trackman

Daffinrud var forrige uke på treningssamling på Team Norways nye base på Alcaidesa i Spania. Der viste hun at hun kan bli å regne med i sesongåpningen, til tross for at det er fire måneder siden hun spilte sin forrige turnering: Under en såkalt «18-ballstest» på Trackman, registrerte hun både norgesrekord for kvinner, og det fjerde beste resultat målt noen gang av en kvinne.

Les også: Daffinrud gjorde «norgesrekord» på Team Norway-samling 

Daffinrud sier hun nå begynner å merke effekten av tekniske justeringer hun gjorde på tampen av fjoråret.

Justeringene jeg har jobbet med i vinter begynner å falle på plass

Tonje Daffinrud

– Jeg brukte de to månedene før jul på å gjøre litt endringer. Min trener Jonas Lilja og jeg la ned et godt stykke arbeid, og på samlingene på nyåret har jeg fått gode svar på at det jeg har jobbet med har vært riktig. De siste ukene nå har det vært mindre teknisk arbeid, og mer fokus på målet enn teknikken. Alt handler om å finne turneringsformen. Jeg føler meg veldig godt forberedt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I FORM: Tonje Daffinrud (t.h.) føler seg godt forberedt til LET-sesongen. Her fra fjorårets Ladies Norwegian Challenge på Losby, med søsteren Ida på bagen. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)
 

– Du kvalifiserte deg i fjor til Ladies European Tour i rekordfart. Hvorfor ønsket du da å gjøre tekniske endringer?

– Det er alltid noe man kan forbedre i golf. Når man er ute og reiser på turnering mange uker på rad oppstår tendenser man ikke alltid  registrerer hjemme på rangen. På de siste par turneringene merket jeg at jeg slo for mye skru i ballen når adrenalinet begynte å pumpe. Justeringene jeg har jobbet med i vinter begynner å falle på plass.

Fem uker på reisefot

Det blir mange uker på veien for Daffinrud fremover. Førstkommende mandag går turen videre til New Zealand hvor hun skal oppholde seg frem til 23. februar. Deretter bærer turen videre Sydney og en turnering på den australske LPGA-touren, før World Ladies Championship på Mission Hills i Kina. Første hjemtur til Norge blir dermed ikke før om fem uker.

Målet mitt for uken er å fokusere på mine arbeidsoppgaver, og ikke bli opphengt i forstyrrelsene rundt med kameraer og publikum

Tonje Daffinrud

– Jeg er veldig vant til å reise, men har ikke erfaring med å reise på turnering så mange uker på rad. Det stresser meg ikke. Man trenger sikkert en liten tilvendingsperiode, men jeg føler meg forberedt på livet på tour.  

– Kjenner du på nervene før ukens debut?

– I teorien burde det vært mer skremmende, men nå som jeg er her føles det som hvilken som helst annen turnering. Målet mitt for uken er å fokusere på mine arbeidsoppgaver, og ikke bli opphengt i forstyrrelsene rundt med kameraer og publikum. Akkurat nå gleder jeg meg bare veldig til å komme i gang!

Les Norsk Golfs oppsummering fra første runde her.