Tønsberg-jenta, som er inne i sin første fulle sesong som proff, hadde en solid start på sin Ladies European Tour-sesong frem til hun ble skadet. Han hadde tre topp-20-plasseringer på de fem turneringene hun hadde spilt, og en respektabel 32. plass på pengelisten.

Første uken i juni deltok hun i LET Access-turneringen Drøbak Ladies Open. Der måtte hun trekke seg etter åpningsrunden med smerter i håndleddet. MRI-bildene etter runden viste at skadene var verre enn først antatt.

Vi forventer to uker med trening før jeg kan spille turneringsgolf igjen

Mandag skriver Team Norway-spilleren på sin Facebook-profil at en retur til touren bare er noen få uker unna:

– Etter å ha hvilt håndleddet i seks uker er, er jeg endelig i gang med å jobbe meg tilbake. I dag slo jeg litt chipper og det føltes bra! Vi forventer to uker med trening før jeg kan spille turneringsgolf igjen, men det gjenstår å se, skriver Daffinrud.

Heldigvis for Daffinrud har det vært et rolig turneringsprogram mens hun har vært vekk fra golfen. Dersom hun er tilbake i turnering om to uker, betyr det at hun stiller til start i Tipsport Golf Masters i Tsjekkia 7. august. Hun har i så fall da kun gått glipp av tre turneringer.

I skadefraværet har hun falt til 46. plass på pengelisten (20 123 euro). Best av de norske damene er Marianne Skarpnord på 6. plass (71 803 euro), etterfulgt av LPGA-spiller Suzann Pettersen på 33. plass og Caroline Martens på 41 plass. Det er topp-80 ved sesongslutt som sikrer fulle rettigheter på neste års Ladies European Tour.