Les også: Nå er Daffinrud USAs 9. beste collegegolfer 

 

– Jeg er veldig fornøyd med fremgangen min i år. Jeg har funnet min egen måte å gjøre ting på, og har virkelig tro på arbeidet jeg legger ned. Jeg er mer motivert enn noen gang, og kan ikke vente med å bli profesjonell på slutten av året og fortsette å følge drømmen min, skrev Tønsberg-jenta Tonje Daffinrud på sin Facebook-profil onsdag, kort tid etter at World Amateur Golf Ranking (WAGR) ble oppdatert.

 

Der klatret hun ti plasser, og befester sin posisjon som Norges soleklart beste amatørspiller.

 

Daffinrud (Vestfold GK) er nå verdens 40. høyest rangerte amatør. På toppen av listen er australieren Minjee Lee, etterfulgt av amerikanerne Annie Park og Alison Lee.

 

Beste skandinav er danske Nanna Madsen på 14. plass, etterfulgt av Linnea Strøm på 17. plass. Daffinrud er en av seks skandinaver, og eneste norske spiller på topp-100-listen.

 

Nicoline Skaug (Oslo GK) er nest beste norske kvinnelige amatør på 130. plass, mens Marthe Wold (Stavanger GK) følger på plassen etter.

 

På herresiden er Drammen GKs Kristian Krogh Johannessen vår beste amatør på 176. plass. Andreas Halvorsen er nummer 244, mens Kristoffer Ventura er nummer 288.

 

Amerikaneren Patrick Rodgers er verdens beste amatør, tett etterfulgt av engelskmannen Matthew Fitzpatrick og landsmann Cory Whitsett.

 

Kun tre skandinaviske spillere er inne blant topp-100 hos herrene.

 

Anders Kristiansen er tidenes høyest rankede nordmann på amatørrankingen. I 2008 var han oppe på tredjeplass på WAGR.

 

 

WAGR kvinner

 

WAGR herrer