Det avslører han i sitt blogginnlegg her på norskgolf.no mandag. Turneringen spilles på Prince og Walex Country Club i Chile fra torsdag til søndag, og er den tredje turneringen på årets Web.com Tour. 

 

Mikkelsen kvalifiserte seg kategori på Web.com Tour etter å ha spilt seg til finalesteget av fjorårets Q-School, men har de siste månedene vært usikker på når han skal få sin første mulighet. Nå er han endelig klar.

 

Selv om jeg gjerne skulle hatt litt mer tid til å forberede meg, er jeg utrolig takknemlig for muligheten som nå ligger for mine føtter. Dette blir utvilsomt den største proffturneringen så langt i min korte karriere, og det skal bli spennende å se hvordan det føles når jeg stikker peggen i første tee på torsdag, skriver han på bloggen.

 

Les også: Usikker på antall starter

 

Det har vært usikre omstendigheter rundt Mikkelsens debut, og det var i siste liten han fikk beskjed om at han hadde fått en plass i feltet. I teorien er han faktisk fortsatt ikke hundre prosent klar til turneringen. Et fåtall spillere har muligheten til å henvise ham tilbake til reservelisten dersom de skulle stille opp torsdag, men Mikkelsen skriver at han har fått «betryggende signaler fra flere hold» om at han vil spille.

 

Mikkelsens første turneringer i år vil i stor grad avgjøre hvor mange turneringer han får spilt blant USAs nest beste i år. Spillerne som havnet utenfor topp-100 i Q-School i 2011, noe Mikkelsen gjorde i desember, fikk spille alt fra et par til nesten alle turneringene på Web.Com Tour i 2012. 

 

– Alt handler om å komme med og klare cuten, slik at man hopper fremover i køen før reshuffle, forklarte Mikkelsen til norskgolf.no i desember.

 

I reshuffle, eller omstokkingen, som skjer fire ganger i løpet av sesongen, flytter man seg i køen (reservelisten) basert på innspilte penger.

 

Les hele blogginnlegget til Mikkelsen her. Havner han topp-25 i Chile er han automatisk kvalifisert til neste turnering, Chitimacha Louisiana Open 21. mars.

 

Turneringsinfo Chile Classic