Ni spillere deler altså ledelsen etter første dag av denne ukens turnering på PGA-touren. Det skjer ikke så ofte. Faktum er at det aldri har vært flere siden touren begynte å føre statistikk i 1970.

Alle er fire under par – den beste scoren noen har ledet med på Riviera Country Club på 15 år. Og de åtte andre spillerne er John Senden, Martin Laird, Spencer Levin, Aaron Baddeley, Ben Martin, Bill Haas, Carl Pettersson og J.B Holmes. Peter Tomasulo kan bli nummer ti hvis han senker sin birdieputt fra fire meter på det 18. hullet når spillet begynner igjen.

Dagen tilhørte lenge tidligere Ryder Cup-kaptein Corey Pavin, som var fem under par etter 12 hull, blant annet etter en eagle. Men han pådro seg en bogey både på hull 6, 7 og 9 (han begynte på back nine, red.anm), og dermed ble det «bare» en runde på to under par.

– Det var litt skuffende. Men jeg gikk bare ut der og slo hvert slag så bra som jeg kunne. Jeg avsluttet bare ikke på den måten jeg ønsket, oppsummerte Pavin etterpå.

Dustin Johnsons caddie trodde Johnsons tee-tid var 40 minutter senere enn den egentlig var, så Johnson var på rangen da han skulle ha vært på første tee. For det pådro han seg to straffeslag. Han unngikk bare så vidt å bli disket. Spillerne har fem minutter på seg til å dukke opp på første tee, og Johnson klarte det med seks sekunders margin.

Han kom seg til slutt rundt på 73 slag – to over par.

Vijay Singh viste nye tegn på at han virkelig er på vei tilbake. Han var i en stor gruppe spillerne som kom seg i hus på 68 slag – tre under par. I den haugen av spillerne befinner også Padraig Harrington seg.

Ikke alle klarte å gjøre seg ferdige med sine runder torsdag. 14 spillerne må fortsette fredag for å registrere sine førsterunder. Det er for øvrig ventet mye regn de neste to dagene.

P.S Robert Allenby har ikke vunnet på PGA-touren siden 2001-sesongen, da han begynte sin sesong med å vinne på Riviera.

Kilde: pgatour.com