Ingen var bedre enn Luke Donald i sist ukes WGC-Accenture Match Play-turnering. Faktum er at ingen var i nærheten av å imponere så mye som engelskmannen. Han vant til slutt finalen 3&2 over Martin Kaymer, uten å ha ligget under i en eneste kamp hele uken.

Etterpå var det tid for selvransakelse, eller i det minste et blikk bakover for å se om han kunne finne fram til en seiersoppskrift. Og Donald tror beslutningen om ikke å prøve å matche spillerne på lengde, men isteden fokusere på det han er god på, var avgjørende. Banen de spilte forrige ukes turnering på, er en av de lengste på touren.

– Jeg tror det var i 2007. Jeg bestemte meg for å prøve å slå ballen litt lenger for å prøve å ta igjen noen av de beste og lengste. Jeg tror det gjorde noe med svingen min, og det har tatt to-tre år å få den tilbake til der den trenger å være, forklarer Donald.

Donald innrømmet at mediekritikken har plaget ham. En amerikansk journalist mente for et par år siden at britiske golfere ikke hadde det som skulle til når det dro seg til mot slutten av turneringer. Journalisten kalte det for «Luke Donald Disease». Det gjorde vondt.

– Jeg tror jeg tidvis er blitt sett på som en spiller som er veldig fornøyd med å være med og hente sjekker, men som ikke bryr seg om å vinne. Det er så langt fra sannheten som det kan bli. Jeg føler at min arbeidsmoral er like god som en hvilken som helst spiller der ute. Jeg jobber veldig hardt med å finne måter å bli enda bedre på. Å vinne er alt det handler om. Målet mitt hvert år er å vinne turneringer, og det er lenge siden jeg har forsøkt å spille for penger. Å komme hit og konkurrere mot de beste spillerne i verden, og vinne trofeet, er veldig tilfredsstillende.

Donald tror ikke hans tynne seiers-CV har noe med den mentale biten å gjøre. Han har bestandig levert varene under Ryder Cup, for eksempel – en turnering der det er mer press enn noe annet sted. Han tror også at seirene hans britiske venner har sikret seg de siste årene, ga ham tro på at han selv også kunne gjøre det.

– Det inspirerte meg, sier han.

Donalds forrige seier kom i Honda Classic for fem år siden. Og det er akkurat Honda Classic spillerne skal bryne seg på denne uken – Luke Donald inkludert.

Kilde: golf365.com