Med hjelp fra psykologiprofessorene Dan Sachau og Luke Simmering, har Golf Digest forsøkt å finne ut av hva som gjør oss lykkelige på golfbanen.

 

De to professorene jobber til daglig som konsulenter for store bedrifter, og lager strategimodeller som reflekterer prioritetene til kundene eller de ansatte. Om en golfklubb eksempelvis bruker mye ressurser på å vedlikeholde garderoben, men det egentlig ikke er så viktig for klubbens medlemmer, finner Sachau og Simmering ut av hvor ressursene heller kan brukes mer effektivt til glede for medlemmene.

 

I den ferske Golf Digest-undersøkelsen har de bedt respondentene å tenke seg tilbake til sin siste runde på «bortebane», altså utenfor sin hjemmeklubb.

 

 

(Hva mener DU er det viktigste for din tilfredshet når du er greenfee-gjest? Fortell oss i kommentarfeltet under!)

 

 

Respondentene har gitt karakter på hvor fornøyd de er med dagen totalt sett, og har også gitt karakterer på vær, hastighet på spillet, treningsfasilitetene også videre. Deretter ble de spurt om hvilke av disse aspektene som veier tyngst på totalkarakteren.

 

Av de 2 434 som svarte, var gjennomsnittsrespondenten en 58 år gammel man som spiller syv runder i måneden og betaler i underkant av 370 kroner per runde,

 

Sachau og Simmering begynte etterhvert å lete etter sammenhengen mellom total tilfredshet og de individuelle faktorene som spiller inn på totalkarakteren.

 

– Det morsomme er å spørre golfere hva som gjør dem lykkelige, og så se hva som faktisk gjør dem lykkelige, sier Sachau.

 

Og resultatet var tydelig: Gode baneforhold er uten tvil det vitktigste for gjestespilleren.

 

Spiller man dårlig golf går det også negativt ut over totalopplevelsen, men Simmering sier at den viktigste driveren av tilfredshet er likevel baneforholdene.

 

– Før du slår ut har halvparten av din tilfredshet allerede blitt bestemt av prisen du betalte i greenfee, og dine forventninger til banen, sier Dr. Simmering.

 

Golf Digest konkluderer med at den ultimate runde må da være din laveste score noensinne, på en billig bane i god stand.

 

Se sammenligningen av hva golfere tror gjør dem lykkelige med hva som faktisk gjør dem lykkelige under. Hele Golf Digest-artikkelen kan du lese her

 

 

Dette sier golfere gjør dem lykkelige

 

1. Hastighet på spillet

2. Greenfee-pris

3. Baneforhold

4. Hvor enkelt det er å bestille starttid

5. Banedesign

6. Vær

7. Kvalitet på treningsfasiliteter

8. Score

9. Kvalitet på golfbilene

10. Serviceinnstilte ansatte

11. Mat og drikke

12. Garderobe

13. Merchandise

 

 

Dette gjør golfere faktisk lykkelige

 

1. Baneforhold

2. Banedesign

3. Score

4. Greenfee-pris

5. Mat og drikke

6. Serviceinnstilte ansatte

7 Garderobe

8. Hvor enkelt det er å bestille starttid

9. Kvalitet på golfbilene

10. Kvalitet på treningsfasiliteter

11. Merchandise

12. Vær

13. Hastighet på spillet