Golf Digest har i forbindelse med The Masters intervjuet et knippe spillere om hvilke slag som er viktigst å mestre på Augusta National.

Spillerne som har blitt intervjuet har gjort alt fra å vinne turneringen til å misse cuten. Felles for dem alle er at de har innsett at man blir raskt avkledd av Augusta dersom man har et begrenset slagrepertoar. 

 

Henrik Stenson

– Det viktigste er chipping og pitching fra kortklipt og hardt underlag og i motgress. Det er et av slagene flest spillere frykter her. Det er spesielt vanskelig på denne tiden av året når det ennå ikke har vært så mye vekst, og det er ekstra lite gress under ballen. Hvis du har 15 meter til hullet, og flagget er fem meter bak bunkeren og flagget står i svakt nedoverbakke, er det så å si umulig å stoppe ballen nærme pinnen.

 

Adam Scott

– Siden ballen ligger på kortklipt og kompakt gress hele uken, er det viktig at man får en flattere innfallsvinkel til ballen med køllen når man chipper. Det gir deg mye større feilmargin.

 

Lee Westwood

– Du trenger å kunne slå en hard, men kontrollert, draw fra utslagene på hull 10 og 13, ikke bare en liten myk draw. 

 

Brian Gay

– Banen endrer karakter gjennom turneringsuken. Gresset rundt greenene er frodig på starten av uken, men de klippes mye kortere i helgen. Det er et must å mestre et lobbslag med mye spinn. Jeg synes det er vanskelig å slå lave chipper som bremser inn i motbakkene, fordi gresset er alltid slik at du chipper rett inn i motgress.

 

Ryan Moore

– Du kommer deg ikke rundt på Augusta ved å holde deg til standardslaget ditt hele runden. Det nytter ikke å stille opp og bare klare å slå en myk fade. Det er ekstremt kupert, og man må spille det slaget som hullet tillater deg å spille. På innspillene på hull 10 og 13 slår man inn med ballen høyt over beina, men innspillet til green krever likevel en høy fade. Det er ekstremt vanskelig å slå fade fra en stilling man vanligvis hooker fra.

 

Nicolas Colsaerts

– De som kan slå sine lange jern høyt, har en fordel. Man må sende ballen opp til månen på hull 4, 5, 7 og 15. Rundt green må du kunne slå floppslag som lander så mykt som mulig.

 

Zach Johnson

– Puttingen er ikke det viktigste på Augusta. Alt handler om chipping og nærspill. Du forsøker ikke å være aggressiv og senke de lange puttene. De faller alltid mer enn du tror, så jeg velger det høyeste siktepunktet og så sikter jeg enda litt høyere. Det tok meg to år å bli klok på denne banen.

 

Bo Van Pelt

– Hvert år får banen deg til å verdsette den hårfine balansen mellom et bra og dårlig golfslag. En chip som hadde havnet to meter unna koppen i en vanlig PGA Tour-turnering, havner kanskje ti meter unna på Augusta.

 

Jason Day

– Det viktigste på Augusta er å håndtere adrenalinet. Det føles som om hvert eneste slag er det viktigste i karrieren din.