Olsen endte på 6.-plass på Nordic Leagues pengeliste, én plass unna den viktige topp-fem-plasseringen som ville sikret Challenge Tour-spill i 2018.

Nå er hans siste håp at en av spillerne som endte over ham på pengelisten, klarer å kvalifisere seg til europatouren i Q-School i november. Da vil nemlig deres navn bli strøket fra Nordic League-pengelisten fordi de ikke lenger vil oppta en plass på Challenge Tour, og spillerne under vil rykke opp en plass på Nordic League-listen.

Nummer tre og fem på Nordic Leagues «order of merit», Niklas Lemke og Victor Østerby, er imidlertid ikke videre i Q-School, og dermed er det kun tre spillere som Aksel Olsen må sette sin lit til: Islendingen Axel Boasson og svenskene Christopher Feldborg Nielsen og Åke Nilsson.

Alle disse tre skal spille andresteget i Spania 3. til 6. november. Turneringen spilles på fire forskjellige baner, med cirka 80 spillere i hvert felt. Her vil de 15-20 beste fra hvert felt avansere til finalen på Lumine Golf Club uken etter. Finalefeltet vil bestå av 160 spillere, hvor bare de 25 beste klarer europatour-kortet. Det er med andre ord et trangt nåløye Olsen sine tre siste håp skal forsøke å komme seg gjennom.

Trioen har ganske ulike utgangspunkt før Q-School starter. Boasson dominerte på Nordic League i år med to seiere, tre andreplasser og hele elleve topp-ti-plasseringer på 20 turneringer, og er i knallform.

Feldborg Nielsen hadde en imponerende start på sesongen, men har spilt dårligere de siste månedene og må løfte spillet betraktelig for å ha håp om avansement.

Åke Nilsson har på sin side levert stabile resultater gjennom hele sesongen og er i grei form før kvalifiseringen braker løs.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Aksel K. Olsen endte smertefullt nær en Challenge Tour-plass i forrige ukes Nordic League-finale. Men han har fortsatt et ørlite håp om opprykk. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Espen Kofstad, Eirik Tage Johansen, Kristian Krogh Johannessen og Jarand Ekeland Arnøy er de eneste norske spillerne som er klare for steg 2 av Q-School.

Kofstad har allerede en kategori på European Tour neste år, men skal spille kvalifiseringen i håp om å karre til seg en enda bedre kategori. Han har vært satt ut av spill hele sesongen på grunn av en skade i håndleddet. 

Tage er sikret spill på Challenge Tour i 2018, men antallet turneringer er foreløpig usikkert. Tage har falt på rankingen de siste uke fordi han nettopp har blitt far og dermed tatt en liten pause fra golfen. Tage har for øvrig kvalifisert seg til European Tour gjennom Q-School hele fire ganger, mer enn noen annen nordmann tidligere.

Jarand Ekeland Arnøy er allerede sikret full kategori på Challenge Tour, og spiller han bra i sesongens tre siste turneringer, vil han slippe å spille andresteget og gå rett til Q-School-finalen.

Kristian Krogh Johannessen er den av de norske spillerne som har mest å tape i Q-School. Hvis han ikke klarer å ta seg til finalen, bærer det tilbake til Nordic League igjen neste år – en tour han rykket opp fra i 2015.