Srixon Tour//

Dobbel hjemmeseier i årets første Srixon tour

Marius Alvsvåg Reiersen (Sola GK) og Ella Ingebretsen (Stavanger GK) fikk en perfekt start på sesongen med seier i de to eldste klassene.

Marius Alvsvåg Reiersen og Ella Ingebretsen vant årets første Srixon tour.

Denne uken var det endelig klart for årets første Srixon Tour, som er det øverste turneringsnivået for juniorspillere i Norge. Arena for den eldste klassen (U19) var Sola golfklubb på Forus.

Etter tre runder levde spenningen til siste hull i G19-klassen, og Marius Alvsvåg Reiersen var avhengig av å unngå bogey på siste hull for å ta hjem seieren uten omspill, og hjemmehåpet gjorde ingen feil. Ikke bare dét, Reiersen gjorde like så godt birdie, og vant dermed med to slag.

Vinneren flankert av klubbkompisene Leon Sebastian Hauger og Fridtjof Farhang.

De nærmeste konkurrentene, Leon Sebastian Hauger og Fridtjof Farhang (begge Oslo GK), delte 2.-plassen. Faktisk var de fire neste på resultatlisten bak vinneren, alle fra hovedstadsklubben.

I J19-klassen var det lenge jevnt, men på søndagens finalerunde viste Ella Ingebretsen at hun holdt et nivå over resten. Med helgens eneste runde på 60-tallet, seilte hun fra konkurrentene og vant til slutt med fem slag foran Tomine Sel (Stavanger GK) og deretter Henriette Spilling Gjelten (Losby GK).

Ella Ingebretsen vant foran Tomine Sel og Henriette Spilling.

– Srixon Tour 1 i 2024 føyer seg inn i historiebøkene som en flott turnering. Strålende vær og en fantastisk velorganisert Juniorgruppe på Sola Golfklubb får ta sin del av æren for det strålende arrangementet. Tusen takk til alle involverte. Vi ses på Skjeberg Golfklubb om et par uker, skriver Srixon tour på facebook.

Resultatliste G19

Resultatliste J19

De yngste juniorene spilte på Sandefjord GK denne helgen, og i G15-klassen var det Markus Brandsæter (Bærum GK) som tok hjem seieren.

Spenningen levde helt til det aller siste, og før utslaget på hull 18 stod Brandsæter likt med klubbkompis Gabriel Erlandsen.

Brandsæter gjorde bogey, men etter Erlandsens dobbelbogey var det førstnevnte som kunne feire for seier i årets første Srixon tour.

Markus Brandsæter vant foran Gabriel Erlandsen og Jakob Gedde-Dahl Ekjord (Oslo GK).

I J15-klassen var Nora Sophie Johnsen (Oslo GK) suveren. Åpningsrunden på 70 slag, som for øvrig var ukens beste, sikret et godt forsprang før søndagens turnering. Johnsen greide ikke å følge opp lørdagens runde, men 76 slag var nok til å sikre seier med seks slag.

Nora Sophie Johnsen vant årets første Srixon tour i J15-klassen. Her flankert av Fiona Wahlund og Andrea Solbakken Aas.

Fiona Wahlund (Losby GK) og Andrea Solbakken Aas (Haga GK) tok henholdsvis 2.- og 3.-plass.