Engelskmannen klatret til topps på verdensrankingen for noen uker siden, og mens andre som havner der for første gang i karrieren kanskje merker presset i litt større grad enn før, er det ingenting som tyder på at Donald har noen problemer i så måte. Snarere tvert imot. Briten, som har vært i kalasform i hele år, gikk i helgen til topps i Scottish Open uka før British Open. Han vant til slutt med fire slags margin ned til svenske Fredrik Andersson Hed. Donald avsluttet med en runde på hele ni slag under par, og han var sitt sedvanlige stoiske selv under hele sisterunden.

63-runden er faktisk hans laveste i Europatour-sammenheng. Det er Donalds andre seier på rad i Europa, etter at han vant BMW PGA Championship i mai. Nå håper han på hat trick om bare noen dager, når British Open går av stabelen.

– Det er deilig å få en ny seier. Jeg kan bli vant til dette, og å gjøre det på en linksbane, er enda bedre. Når jeg spiller bra i en turnering, pleier jeg å gjøre det brukbart uka etter, sa Donald etter triumfen.

– Dette var en perfekt oppladning. Det blir ikke bedre enn å vinne uka før. Jeg kommer til å være høy på selvtillit. Jeg senket putter når jeg trengte dem, og det er deilig, forklarte han.

Seieren betyr at Donald utøker sin ledelse på rankingen, særlig siden Lee Westwood, som ledet etter første dag, ikke ble bedre enn nummer 14. Og selv om Rory McIlroy skulle vinne sin andre majorturnering på rad, vil han ikke klare å klatre til topps.

Tredjeplassen ble delt mellom sju spillere: Scott Jamieson, Angel Cabrera, Martin Wiegele, Mark Tullo, Lorenzo Gagli, Nicolas Colsaerts og George Coetzee.

Kilde: golf365.com