Justin Rose har hele tiden lagt i ledelsen men aldri klart å stikke av fra de andre. Donaldson og Olesen har bitt seg fast. Før sisterunden hadde Rose to slag på utfordrerne. Det viste seg å bli for lite. Rose klarte kun -1 og delte 2.plassen med Olesen. 

 

Donaldsons runde på -4 var preget av både godt spill og flaks. Akkurat slik det skal være for gode golfere. Han treputtet hull 18 og åpnet døren for Rose og Olesen. Begge hadde lagt seg opp på par 5 hullet og slo greie innspill. Med birdie for en eller begge ville det blitt omspill. Olesen hadde ikke satt putter på lenge og gjorde det heller ikke når det gjaldt som mest. Hullkant ut for Rose sendte Donaldson til himmels, inn i verdens topp 50 og plass i Masters på Augusta. Donaldsons uttalelse etterpå om hva som skjedde på hull 18 passer best på engelsk;

 

– I got away with murder.

 

Det tok over 200 turneringer før han vant for første gang i Irish Open 2012. Det tok bare 14 til før han fikk denne utrolig tunge seieren i Abu Dhabi. Å bli en vinner endrer alt for golfere.

 

Sympatiske David Howell er kanskje dagens ulykkeligste. Han lå på -13 med åtte hull igjen. En bogey etterfulgt av en fireputt fra litt over to meter sendte ham ut av tetstriden. 

 

Henrik Stenson viste nok en gang at han kanskje er verdens mest ustabile golfer. Runder på 69, 71, 76 og 67 er tegn på en briljant golfer som ikke helt finner ut hva han sliter med. Det ble en seier i fjor og det er lite som skal til før det blir topplasseringer i 2013. Han endte til slutt på T23. På plassen foran finner vi Michael Campbell. Det holdt ikke helt inn, par i dag var ikke bra nok og han falt ni plasser.

 

Turneringen i Abu Dhabi viste hvor utrolig jevnt det er i toppen av golfsporten. Alt kan skje når 125 mann stiller til start. Det må være flott inspirasjon for Espen Kofstad å se spillere som Ricardo Santos og Jorge Campillo i topp 10. Neste mulighet for vårt håp er Commercial Bank Qatar Masters 23-26.januar. Der får han selskap av Rose, Oosthuizen, Garcia, Dufner og en lang rekke andre stjerner. Ingen Tiger Woods, arrangøren ville ikke betale millionene han krevde for å stille. 

 

For dere som er spesielt interessert i utstyr – Jamie Donaldson bruker en TaylorMade Burner Superfast driver. Ikke det siste nye men det viste seg å fungere ganske bra for ham.