(Pressemelding fra Drøbak GK)

Totalt stiller et tyvetalls golfspillere i tre klasser – ên for døve, og to klasser for funksjonshemmede – med blant andre den bevegelseshemmede multiidrettsmannen Trygve Steinar Toskedal Larsen (45) med hcp 7 i klasse A.  

Han mistet det ene beinet i en motorsykkelulykke i 2001, men har senere markert seg i en rekke vinter- og sommeridretter – blant annet i golf

Den ene av to deltagere i klassen for døve er årets norske bronsevinner fra Deaflympics, 23 år gamle Andrea Hjellegjerde.

Turneringen, som arrangeres av Norges Golfforbund, starter med såkalt innspill – hvor spillerne gjør seg kjent med banen – fredag 18. august.

Denne dagen kan også spillere, som ikke allerede er kvalifisert, spille kvalifiseringsrunde. Lørdag spilles så den første 18-hullsrunden, fulgt av en 18-hulls finalerunde søndag 20. august.

Turneringen spilles i fire klasser; slagspill uten handicap og slaggolf med handicap, for henholdsvis funksjonshemmede og døve. Damer og herrer spiller i samme klasse, og beste dame i hver klasse premieres. Høyeste hcp for deltakelse er 36.

En forutsetning for å få en plassering i NM for funksjonshemmede og døve 2017 er at man har gjennomført Antidoping Norge sitt e-læringsprogram «Ren Utøver» på www.renutover.no før turneringen starter. Dette dokumenteres med utskrevet kursbevis.

NB! Oppdatert onsdag: I klassene for døve er det dessverre ikke nok deltakere til det kan kåres en norsk mester.