Den 22 år gamle nord-iren sørget for en dramatisk avslutning på ukens Europatour-turnering i Hong Kong, og fortsatt spenning i Race to Dubai-finalen denne uken. Rory var avhengig av en topp-to-plassering denne uken for å ha muligheten til å ta sammenlagtseieren i årets Europa-tour, og da det gjaldt som mest innfridde han så til de grader. Dermed må Luke Donald legge champagnen på is, når han nå skal forsøke å bli den første spilleren til å vinne pengelisten på begge de to tourene på hver sin side av Atlanteren.

Ekstra motivasjon

McIlroy avsluttet feilfritt, og noterte seg for fem birdies og ingen bogeys i sin 65-runde. Rory startet dagen tre bak, men vant til slutt med to slag på Frankrikes Gregory Havret takket være et senket greenbunkerslag for birdie på turneringens siste hull. Etter to andreplasser og en sjetteplass i Hong Kong de siste tre årene var det høyst på tide med en seier for McIlroy.

– Jeg har hatt et brennende ønske om å vinne denne turneringen siden 2008. Jeg har ventet noen år på dette, så å endelig ha trofeet i hendene føles spesielt. Det var viktig for meg å fortsatt klare å holde Race to Dubai-drømmen i live. Å levere slik golf jeg gjorde i dag er veldig tilfredsstillende.

Les også: Stø kurs for Quiros

– Det var ekstra motivasjon for meg å forsøke å forsvare andreplassen på verdensrankingen, da jeg så at Lee Westwood vant i Sør-Afrika til morgenen idag. Jeg trengte denne seieren. Jeg vil alltid komme tilbake til de turneringene jeg elsker, og Hong Kong er en av de turneringene. Jeg stortrives her, og gleder meg allerede til neste år for å forsvare tittelen, sa Rory til europeantour.com etter runden.

Endelig en stygg seier

Da McIlroy tidligere i år tok sin andre seier for karrieren i US Open, vant han med en margin på hele åtte slag. Siden har han hatt flere muligheter til å vinne, men har latt seieren gli ut av hendene. McIlroy var veldig fornøyd med at han endelig klarte å bite tennene sammen og vinne på den «stygge» måten.

– Å vinne turneringer selv når man ikke spiller opp mot sitt beste er noe Tiger Woods gjorde uke etter uke. Det er noe man må klare om man skal bli en stor spiller. Jeg har spilt mye god golf denne uken, men fredag og lørdag spilte jeg virkelig dårlig. Å komme tilbake på den siste runden på denne måten er noe jeg aldri har klart før. Dette var en litt annerledes seier. Jeg skulle gjerne hatt en ledelse på fire slag før den siste runden hver turnering, men det kommer bare ikke til å skje. Det var deilig å avslutte slik.

Svenske Peter Hanson ble beste skandinav på tredjeplass, tre slag bak McIlroy. Lederen før siste runde, Alvaro Quiros falt tilbake til 7. plass etter å ha falt tilbake til en runde på tre over par.

Les også: Westwood forsvarte tittelen

 

Høydepunkter