Det er med andre ord mye som står på spill de neste tre ukene for Vestfold-jenta. For spillerne på Ladies European Tour har det ikke blitt spilt turneringer som gir poeng på OL-rankingen siden desember, men nå kommer de på rekke og rad. Og det starter med denne ukens turnering i Italia.

At Daffinrud viste solid spill og god form i Sør-Afrika får hun ingenting igjen for. For selv om startfeltet var fullt av LET-spillere, teller ikke Sunshine Tour-turneringene på OL-rankingen. Daffinrud var bare ett slag unna seieren der. Ett slag bak kvartetten som måtte ut i omspill om seieren, der Marianne Skarpnord til slutt gikk triumferende ut. 

Dermed blir de tre kommende ukene avgjørende. 

60 spillere – og en gylden mulighet

I og med at det bare er 60 spillere som får plass i startfeltet i Tokyo, blir sjansene for å lykkes når man først kommer dit mye større enn i en vanlig turnering. 

Alle de 15 beste spillerne på verdensrankingen er automatisk kvalifisert til OL. Men i og med at hver nasjon får med seg maks fire spillere, betyr det at flere av de aller beste ikke får plass i turneringen. På kvinnesiden er Korea et godt eksempel. De har hele åtte spillere innen topp 20 på verdensrankingen, men får altså kun sende fire. 

Slik det ser ut nå vil 18 av spillerne i Tokyo være blant topp 25 på verdensrankingen. Fire spillere mellom 25 og 50, mens flesteparten av spillerne i OL-turneringen er ranket mellom 50 og 200. 13 spillere er ranket dårligere enn 200 på verdensrankingen – nesten en fjerdedel av feltet. 

Det betyr at dersom man treffer med formen fire dager i august, er sjansene for en topp-plassering langt høyere enn i en vanlig turnering.

Men først må OL-plassen sikres. Marianne Skarpnord er allerede klar, for Tonje Daffinrud blir det tre utrolig viktige uker. 

Trener Jonas Lilja-Tverdal mener Daffinrud klarer brasene om hun presterer som normalt.

– Hun har gjort en god jobb de siste månedene, og hun har veldig god kontroll på det hun gjør ute på banen. Jeg hører på henne at selvtilliten er høy når jeg snakker med henne på telefonen – om hun fokuserer på seg selv og sitt eget spill, klarer hun OL, sier Lilja-Tverdal til Norsk Golf.