– Jeg tror golfen er på vei oppover i Norge igjen. Vi er veldig fornøyd med rekrutteringen så langt i år, dette har vært over all forventning.

 

Daglig leder i Stiklestad Golfklubb, Tore Halvorsen har grunn til å gni seg i hendene. Klubben kan se tilbake på et vellykket NM som fikk «terningkast seks og en halv» av golfpresidenten, og rekrutteringsarbeidet går så det suser.

 

Tidligere har klubben tilbudt gratiskurs for nybegynnere. Men det var først da de begynte å ta seg betalt for kursene det tok av.

 

– Vi har kuttet gratiskursene og gjort en ny vri i år med tusen kroner i kursavgift, men en halvering av kontingenten det første året. Det har resultert i 112 nye medlemmer hittil i år, sammenlignet med 59 i hele fjor. Målet er på pluss 150 medlemmer ved slutten av året, sier Tore Halvorsen til Norsk Golf.

 

Populariteten til idretter går i bølgedaler. Etter en tung periode tror Halvorsen golfen nå er på vei opp igjen. Ofte er store golfnasjoner som USA og Storbritannia trendsettere for utviklingen i andre land.

 

Onsdag skriver vi om Storbritannia som har opplevd en voldsom økning i spilte golfrunder i sommer. Det gir grunn til optimisme også her til lands. 

 

– Jeg har registrert en ny optimisme i golfmiljøet, og jeg tror sykkeltrenden også har roet seg ned litt, sier Halvorsen.

 

I tillegg til oppgangen i rekrutteringen, er Stiklestads nybegynnere langt ivrige golfere enn tidligere år da treningen var gratis.

 

– De som har meldt seg inn i år er ivrige golfere, og de har dratt med seg familiene sine. Vi har hatt en stor økning i både barn, kvinner og ungdom. Når de må betale litt for kurset vet vi at de ordentlig interesserte. Tidligere har medlemmer fra naboklubber kommet til oss bare for å få gratiskurs.

 

Selv om strålende sommerværet er til hjelp, mener Halvorsen det ikke nødvendigvis er en avgjørende faktor.

 

– Folk står her til og med i plaskeregnet. De er veldig ivrige, sa han til Norsk Golf etter sisterunden i NM forrige uke.

 

Halvorsen sier det også har vært viktig for klubben å tilby billige nybegynnersett som er konkurransedyktige på pris med de store sportskjedene.

 

– Som golfklubb har man i tillegg mulighet til å tilby nybegynnerne god service, kunnskap og oppfølging, konkluderer han.

 

Han legger heller ikke skjul på at Trener 1-utdanningen har vært til stor hjelp.

 

– Trener 1 har vært enormt viktig, og det er helt klart veien å gå. Vi er i den problemstillingen at vi ikke har råd til ny pro, men med Trener 1 kan vi likevel tilby et proft opplegg og ulike pakker som har vært populære.