Runde 4

 

Jamie Donaldson gjorde det han kunne for å skape spenning i Tyrkia. 63 (-9) var nok en superrunde på Montgomerie Maxx Royal. Han startet bra med -3 på de ni første hullene, men avslutningen med -6 på de siste ni var strålende. Han toppet prestasjonen med hole in one på hull 16. Med -22 i klubbhuset la han press på franske Dubuisson som hadde spilt de 14 første hullene på par. På det tidspunktet var han ett slag bak Donaldson.

 

Avslutningen birdie-par-birdie-birdie feide all tvil til side. Dubuisson innrømmet i går at han var nervøs.

 

– Jeg vet ikke hvordan jeg skal beskrive det. Akkurat nå klarer jeg ikke å innse hva som skjer. Det var så enormt stort press på det siste hullet. Det var utrolig å senke den putten på hull 17. Og birdie på 18 var ren bonus. Men til og med på den siste putten var jeg utrolig stresset.

 

Det er Dubuissons første seier på European Tour. Premiesjekken var på utrolige 6.9 millioner kroner.

 

I Race to Dubai leder Stenson fremdeles på Rose med Poulter på 4.plass. Donaldson gjorde et byks opp til 9.plass mens vinneren Dubuisson er helt oppe på 9.plass.

 

Årets finale spilles 14-17.november i Dubai.

 

 


 

Runde 3

 

Det har blitt sagt mange ganger – på denne banen kan spillerne score veldig bra. 64 på førsterunden av Stenson. 63 på andrerunden av Tiger. I dag var det Raphael Jacquelins tur til å imponere. Hele 12 birdies ble det på stilspilleren fra Frankrike. 62 slag er 10 under par på en runde som faktisk inneholdt en dobbel bogey.

 

Det er en annen franskmann som leder ganske suverent i Belek. Victor Dubuisson spilte også strålende og endte på 63 (-9). Når ingen av de nærmeste utfordrerne klarte å sette sammen like gode runder står Dubuisson med hele fem slags ledelse før sisterunden. Litt flaks hadde han også, som da han havnet i skogen på hull 13 men hadde åpning og endte med birdie.

 

– Jeg gikk ti under par i fjor på St.Andrews som er banerekord, men det var førsterunden. Situasjonen tatt i betraktning er dagens runde min beste som profesjonell.

 

Dubuisson har aldri vunnet på European Tour og føler presset.

 

– Jeg er veldig trøtt nå så jeg tror jeg sover godt i natt. Men jeg blir stresset av å tenke på det. Jeg må prøve å ikke gjøre det, da legger jeg altfor mye press på meg selv. Jeg vet jeg har fem slags ledelse, men med disse gode spillerne vil det bli tøft i morgen.

 

Nærmest ligger Ian Poulter på -16. Med kun 2 x bogey på de tre første rundene har han spilt stabilt. Poulter er nummer 4 på Race to Dubai og øyner nå muligheten for sammenlagtseier.

 

I en gruppe på -15 finner vi Tiger, Stenson, Canizares og Jacquelin. Det nevnte rusket i Tigermaskineriet satt en effektiv stopper for noe som kunne blitt en strålende runde. Han har hele uken slitt med utslag han slipper ut til høyre. På dagens runde så vi det igjen, og noen ganger ble det avgjørende. Selv om han er en mester på å redde seg ut av vanskelige situasjoner, som da han slicet rundt et tre fra 170 meter og landet på greenen, ble det til slutt 3 x bogey på de siste åtte hullene.

 

Tema for dagen var uten tvil fotografering. På hver eneste tee drar tilskuerne fram mobiler, nettbrett og kamera og knipser i vei til spillernes store frustrasjon. Sjelden har vi hørt så mange caddier gi så mange skarpe beskjeder til publikum.

 

Kun 12 spillere, inkludert Montgomerie og de tre tyrkiske deltakerne, er over par etter tre runder.

 

På søndag starter sendingen på Viasat Golf 09.30.

 

 


 

Runde 2

 

Rekordrunden på 63 (-9), som med små marginer i riktig retning kunne vært både to og tre slag bedre, sendte Tiger rett inn i tetstriden.

 

– Det er så tett, mange spillere har mulighet til å vinne. Vi vet at det kreves en veldig lav score. Du må ha -20 eller lavere for å vinne denne turneringen.

 

Tett er det virkelig. Stenson, Poulter, Dubuisson og Walters deler 1.plassen med -12. Den svenske FedEx-vinneren gikk den svakeste runden av dem med 68 (-4). På en bane der 65 er en normal runde skal man ikke ha mange feilskjær før man havner utenfor teten.

 

Stenson og Poulter har et vennskapelig veddemål som piffer opp kampen mellom dem. Den fargerike engelskmannen har fått oddsen 10-1 av Stenson på en innsats på $100. Begge tar turneringen seriøst men virker å sette pris på litt ekstra motivasjon. Stenson sliter fremdeles med et vondt håndledd, noe Poulter sikkert håper skal vippe matchen i hans favør.

 

– Det går ikke så bra med det. Jeg har en inflammasjon, og i går strakk jeg like godt noe annet også like før jeg skulle slå ut.

 

Med 78 spillere som kjemper om 60 plasser i finalen er det litt overraskende å finne tre tyrkiske spillere i feltet. De utgjør halen av leaderboarden, med amatøren Altuntas som golfens ‘lanterne rouge’ med +13. Når vi i tillegg tar med inviterte Tiger Woods og Colin Montgomerie som begge er uten ranking på Race to Dubai er det i realiteten 73 spillere som kjemper om 60 plasser.

 

Turneringen er igjen i rute etter værforsinkelsene i går. Det er ventet godt vær i helgen.

 

 


 

Runde 1

 

Montgomerie Maxx Royal er åsted for den tredje av fire turneringer i årets finalespill på European Tour. På en våt dag etter tidlige tordenbyger og tre timers utsettelse plukket proffene resortbanen i småbiter.

 

Paul Casey liker seg på Montys baner. Hans to siste seire kom på baner designet av skotten. Han er en av mange som ikke fikk spilt ferdig før mørket kom. Med -7 (14 hull) deler han førsteplassen med Darren Fichardt (14 hull) og Steve Webster (12 hull). Engelske Casey tror det blir en turnering for dem som virkelig klarer å gå lave runder.

 

– Feltet er eksepsjonelt sterkt. Med denne layouten på banen og måten den er satt opp, forventer jeg at noen kommer seg til -20 eller bedre denne uken.

 

78 spillere stiller til start, 60 av dem går videre til finalen. Etter den amputerte åpningsrunden finner vi mange lavt rankete spillere i toppen. Henrik Stenson, som leder Race to Dubai, henger godt med på -4 etter 10 hull. Svenskens spillepartnere er Justin Rose og Tiger Woods. Verdenseneren spiller på invitasjon og deler 50.plassen med Rose på -1. Det ble lite fairwaytreff på Tiger i starten av runden, noe scoren reflekterer.

 

Peter Uihlein, sønn av Wally Uihlen som er sjef i Acushnet/Titleist, har hatt en fantastisk gjennombruddssesong på European Tour. Faren er tilhenger av at spillere skal prøve seg på Asian og European Tour før de prøver seg på PGA Tour. Taktikken fungerte utmerket for Adam Scott og nå altså for sønnen Peter. Med -6 etter 12 hull har han fått en strålende start.

 

Banedesigneren selv, Colin Montgomerie, er høflig vertskap og lar de andre stjernene få oppmerksomheten. Par etter 16 hull er ingen dårlig runde, men holder bare til 62.plass i Belek.

 

Viasat Golf sender fra kl.10 til 15 fredag og lørdag med reprise kl.22. Finalerunden søndag starter kl.09.30.