Nedtur 

 

Kamelriding, seremonier og en rekke pressekonferanser med Rory og Tiger har preget uken i Abu Dhabi så langt. Førsterunden levde ikke opp til forventningene. Tiger gikk en helt grei runde på par – med en 100-meters drive – og deler plassering med Espen Kofstad. Han var -2 etter sine første ni hull, men endte til slutt med 4 x birdie og 4 x bogey. Rorys runde inneholdt blant annet 2 x dobbel bogey. Med hans potensiale er det ingen krise, men det var vel ikke dette man forventet. Spekulasjonene rundt hvordan endringen til Nike køller har påvirker ham kom umiddelbart fra flere hold. Det er altfor tidlig å trekke noen konklusjoner, kjenner vi Rory rett går han en knallrunde i morgen.

 

Rivalisering

 

Golfsporten vokser med gode rivaler. Ballesteros vs. Azinger, Snead vs. Hogan, Nicklaus vs. Watson og Palmer vs.Nicklaus har alle gitt store dueller og underholdning for mange generasjoner. Med Tiger og Rory prøver de å skape en ny historisk duell. Den fenger ikke like mye. De er altfor gode venner og duellen framstår som kunstig. Men vi kommer til å se veldig mye mer av den i både vanlige turneringer og showturneringer i spesielt Asia. 

 

I morgen starter gruppen med Tiger, Rory og Martin Kaymer klokken 9.05 norsk tid. Det betyr mer tid på tv for golfsportens vennligste rivaler.

 

Den nye reklamen fikk amerikanerne til å tenke på rivaliseringen mellom basketspillerne Magic Johnson og Larry Bird på 80-tallet. De holdt det gående til 90-tallet og Dream Team. 10 år med Tiger vs. Rory høres ut som en god idé.