Donald har fortsatt til gode å gjøre en bogey denne uken, og kan bli den første spilleren på Europatouren som vinner en turnering uten en eneste bogey siden Jesper Parnevik i 1995.

Donald har nå spill 100 hull på Jumeirah Estates Earth Course uten å tape et eneste slag.

Og det er Donald og McIlroy alles øyne vil være rettet mot søndag. Lørdag noterte begge seg for 66-runder, noe som holdt til å gi dem en ledelse på tre slag til sør-afrikanerne Louis Oosthuizen og Charl Scwartzel.

Det var Donald som kom bst i gang, med birdies på hull 2, 3, 7- og 9 for å runde på 32 slag. I innspurten kunne engelskmannen bokføre ytterlige birdies på de to par 5-hullene.

McIlroy virket mer usikker i starten med bogey på åpningshullet, men ristet det raskt av seg. Bogeyen skulle også bli hans eneste for dagen. Nord-iren kom sterkt tilbake, og med eagle på det 14. var han likt med Donald.

Schwartzel og Oostuizen kunne lett vært i delt ledelse med Donald og McIlroy, hadde det ikke vært for en rekke missede birdiemeuligheter. Til slutt signerte de for 7 og 68 slag.

Ytterlige to bak følger Joost Luiten og Branden Grace på 12 under, mens Marc Warren – som ledet over natten – falt tilbake med en runde på par. Han er med i en stor gruppe på 11 under.

Tidligere på dagen misset Jeev Milkha Singh en femmeters putt på det siste hullet for å sette ny banerekord. I stedet måtte han finne seg i å dele rekorden på 64 slag med seks andre. Runden løftet ham til syv under par for turneringen.

– – – – –

 

Runde 2

Rory McIlroy og Luke Donald deler ledelsen etter halvspilt Europatour-finale i Dubai.

På toppen av leaderboardet er også Marc Warren, som sammen med Rory gikk på 67 slag fredag for å ta igjen Luke Donald på toppen.

Etter en sterk 65-runde torsdag, både startet og avsluttet Donald fredagen med birdies. Med to ytterlige birdies midt i runden og resten par, har engelskmannen ennå til gode å gjøre en bogey på Jumeirah Golf Estates.

Som Donald, begynte McIlroy bra, med birdie på det andre, før ukens første bogey skulle følge to hull senere. Det skulle også bli hans eneste tapte slag for dagen, for med fire birdies utover dagen tar han nå sikte på å dra ytterlige i fra toppen av verdensrankingen.

Med en sammenlagtscore på 11 under par så langt, leder McIlroy, Donald og Warren med ett slag på sør-afrikanerne Branden Grace og Louis Oosthuixen. Slget bak følger Richie Ramsay og en annen sør-afrikaner, Charl Schwartzel.

Tidligere på dagen tangerte Sergio Garcia banerekorden på 64 slag, i en berg-og-dalbane av en runde bestående av ni birdies, en eagle to bogeys og en dobbelbogey. Dermed er spanjolen med og kjemper på syv under par.

– – – – – –

 

Runde 1

Luke Donald har skaffet seg et ypperlig utgangspunkt for å ta sin andre seier på rad. Nå leder han sesongfinalen i Dubai.

Donald, som i forrige uke vippet Tiger Woods ned fra andreplassen på verdensrankingen, er mannen å ta igjen etter første runde av DP World Tour Championship. Etter en kanonrunde på syv under par fikk han akkurat den starten han ønsket seg i turneringen som har en samlet pott på 50 millioner kroner.

Donalds 65-runde gir ham en ett slags ledelse på verdensener Rory McIlroy, Marc Warren og Gonzalo Fernandez-Castano.

Ytterlige ett slag bak følger vinneren av 2009-utgaven av turneringen Lee Westwood, Padraig Harrington, Martin Kaymer, Richie Ramsay, Louis Oosthuizen og Fredrik Andersson Hed på delt fjerdeplass.

Alle de 12 europeerne som var med på å vinne Ryder Cup i september er med i turneringen.

McIlroy, som allerede er sikret sammenlagtseieren i Race to Dubai, var bare en under par ved runding før han klinte til med fem birdies på syv hull. Etter å ha slått utslaget i vannet på det avsluttende par 5-hullet måtte han nøye seg med par der. 

– Jeg drivet ballen utrolig bra med unntak av det 18., sa McIlroy etter runden.

Også Donald ble het midt i runden. Fra det 5. til det 14. hullet rullet han i syv birdieputter.

– Det føltes som om jeg ikke kunne bomme. Jeg slo noen virkelig gode jernslag også, og det er gøy når det går så enkelt, sier Donald til europeantour.com.

Forrige ukes seier i Japan gjorde ham ekstra innbitt til sesongfinalen i Dubai.

– Man føler seg alltid litt annerledes uken etter en seier. Man har definitivt litt ekstra selvtillit. Det at jeg vant med fem slag ga meg et spesielt løft, forklarer engelskmannen.

Gonzalo Fernandez-Castano måtte vente til de siste ni hullene med å bokføre sin første birdie for dagen. Når det først kom én, fulgte fem raskt etter. Han var fornøyd med at han klarte å holde seg tålmodig etter å ha startet dagen med ni strake par.

– Back nine var veldig ulik de første ni. Jeg spilte faktisk veldig bra på front, men jeg senket ingen putter. Jeg holdt meg tålmodig, og på de siste ni virket det som om alt rullet i. Det var verdt ventetiden, sier Sspanjolen.

Det er kun de 60 beste spillerne på årets Europa-tour som er kvalifisert til ukens turnering, men bare 56 av dem slo ut torsdag. Thomas Björn og Retief Goosen er begge ute med skader, Ross Fisher trakk seg tidligere denne uken, og til morgenen i dag måtte Shane Lowry kaste inn håndkleet etter et kraftig virusangrep.

Sergio Garcia er tilbake etter en øyeoperasjon rett etter Ryder Cup, og åpnet med 73 slag. Også Ian Poulter ligger en over, etter en innholdsrik start på runden. Med fire birdies og fem bogeys på de første 12 hullene ligger han langt bak på 49. plass.