Med en 68-runde, dagens nest laveste score på Royal Birkdale, spilte Tutta seg opp fra 23. plass til delt andreplass. Nå ligger hun bare ett slag bak sør-koreaneren Inbee Park før siste runde i årets tredje majorturnering.

 

Tutta var en under par for dagen da to hull gjenstod av runden, etter å ha gjort tre birdies, to bogeys og resten par. Takket være en eagle og en birdie på de to siste hullene spilte hun seg inn i lederball, og kjemper nå om sin første seier på ni måneder. Skulle hun klatre forbi verdenstreer Park på søndag vil det bli Tuttas tredje majortriumf i karrieren. Den forrige kom i september i fjor under Evian Championship.

 

– Det er alltid deilig med en god avslutning på runden. Jeg har spilt god golf i tre dager nå. Par er en bra score på denne banen, men forholdene har vært så bra at man må utnytte det, sa Tutta etter runden. Hun ligger fire under par sammenlagt.

 

Det var i utgangspunktet sør-koreaneren Sun Ju-Ahn som lå an til å gå i klubbhuset med ledelsen, men med en dobbelbogey på det avsluttende par 5-hullet etter to straffeslag i bunkeren, deler hun nå andreplassen med Tutta og kineseren Shanshan Feng.

 

Tutta kjempet om seier også i fjorårets British Open på St. Andrews. Svak putting på sisterunden ødela imidlertid for seiersmulighetene, og Oslo-golferen måtte til slutt ta til takke med en fjerdeplass.

 

Selv om Tutta nå fokuserer på morgendagens oppgave, legger hun ikke skjul på at hun drømmer om å vinne alle golfens majorer. Hun står i dag med seier i LPGA Championship og Evian Championship, mens Kraft Nabisco, U.S. Open og British Open gjenstår på merittlisten.

 

– Det er definitivt noe jeg ønsker å klare innen karrieren er over. Jeg føler at mitt spill passer ulike typer baner. Det handler om å klare å omstille seg og gjøre nødvendige endringer. Jeg er akkurat der jeg ønsker å være før morgendagen. Jeg kommer til å gi alt i morgen, men samtidig spille smart, sier Tutta til lpga.com.

 

Tutta går ut i lederballen klokken 13.35 norsk tid søndag. Runden vises direkte på Viaplay og Viasat Sport.

 

 

 

(På grunn av en teknisk svikt på nettsiden har vi ikke fått oppdatert norskgolf.no i ettermiddag. Vi beklager forsinkelsen)

 

 

 


 

 

 

 

Runde 3

 

Suzann Pettersen holdt seg stabil til tross for en runde over par. Skarpnord misset cuten.

Suzann Pettersen jakter denne uken sin første seier i British Open noen sinne. Da fredagens runde startet åpnet hun heller dårlig og var to over par etter fire hull. Dagens første birdie kom på hull fem, men fire hull senere kom nok en bogey. Det førte til at hun rundet to over par.

 

Litt bedre ble det på de siste ni hullene. Pettersen halte inn en birdie på hull 11, og holdt par inn frem til det 17. hullet. Bogeyen der ble heldigvis fulgt opp av en flott birdie på siste hullet og endte dermed på 73 slag (+1). Hun er syv slag bak ledende Mo Martin.

 

Martin har spilt solid golf og har notert to 69-runder. Hun er den som har vært mest stabil med driveren de siste to sesongene på touren, en egenskap som kommer godt med på Royal Birkdale.

 

– Her må du tenke på hvert eneste slag og vinden gjør det ekstra komplisert. Jeg ser på flaggene fordi det ikke alltid føles slik når du står på tee, men det er en fairway der og en green et sted og det er det jeg fokuserer på, forteller Martin til LPGA Tourens nettsider.

 

Hun leder med tre slag foran andreplassen Beatriz Recari som i dag klinte til med en score på fem under par. Recari deler plasseringen med So Yeon Ryu.

 

Marianne Skarpnord slet og endte med rundene 78 – 79. Med kun én birdie på fredagens runde, seks bogeys samt en dobbelbogey som kom allerede på hull tre blir det ikke helgespill på Skarpnord. 

 

 


 

 

Runde 1

 

 

British Open startet i dag og med to norske spillere til start. Etter første dag er det Suzann Pettersen som åpnet best, mens Marianne Skarpnord hadde en tøff dag på jobb.

 

Ricoh Women’s British Open går i år på Royal Birkdale i Storbritannia. Tutta startet dagen jevnt med fire par og birdie på hull fem. Dessverre ble det bogey to hull senere, som tok henne til even par etter ni hull.

 

På de siste ni hullene kom det ytterligere tre birdies, men også like mange bogeys. Birdien på hull 11 ble fulgt opp med bogey på hull 12, 13 og 14, før hun klarte å komme tilbake igjen på par med birdies på henholdsvis hull 15 og 17.

 

Suzann Pettersen er etter første dag beste nordmann på delt tiendeplass og har kun fire slag opp til lederen Ayako Uehara fra Japan.

 

– Jeg føler meg fantastisk akkurat nå, fordi jeg gikk fire under i dag og spilte med Stacy Lewis og Charley Hull, forteller Uehara til lpga.com.

 

Marianne Skarpnord fikk ikke spillet til å stemme og falt langt ned på resultatlisten etter første runde. Hun var tre over par etter tre bogeys på de første ni, og selv om hun fikk to birdies ble det ytterligere tre bogeys samt en dobbelbogey på hull 16.

 

78-runden har tatt henne til en foreløpig 98. plass, men er kun to slag bak cut-grensen. En god andrerunde kan gi oss to spillere med i helgespillet.

 

Verdenseneren Stacy Lewis gikk en 71-runde og ligger på 6. plass.