Toursveipet//

Ege og Forbrigd med tøff «moving day»

Både Mats Ege og Dorthea Forbrigd hadde kort vei til topplasseringene før lørdagens runde. Den ble dessverre tung for begge to.

De norske fikk en tøff tredjerunde i Helsingborg.
Publisert Sist oppdatert

DP World Tour

For en drøy uke siden sto Mats Ege over sin siste putt som college-spiller. Den skjedde på den fjerde runden i NCAA Championship for skolelaget East Tennessee State i Carlsbad, California. Det ble en birdie. 

De siste tre årene har gjort stort suksess for skolen i sørstatene. Bare det siste året vant han tre turneringer, utnevnt som «Southern Conference Player of the Year» for andre år på rad og var med på shortlisten til den anerkjent Ben Hogan Award. I tillegg satte han skolerekord for laveste gjennomsnittscore på 69,25 slag over 40 runder. 

Med andre ord kommer det ikke som et sjokk at sørlendingen får sjansen på Europas høyeste nivå.

I Helsingborg denne uken spilles Volvo Scandinavian Mix – én av få turneringer hvor menn og kvinner konkurrerer mot hverandre, og vi har to norske som er klare for helgen.

I sin første turnering som proff lå Bjaavann-spilleren på delt 25. plass etter to runder. Med en dobbelbogey, to bogeyer og to birdier på scorekortet lørdag, falt debutanten til en delt 50. plass.

Forbrigd slet også

Dorthea Forbrigd var bogeyfri før tredjerunden, men spedde på med hele syv av dem. Med en dobbelbogey, og kun én birdie, ble +8 fasit på Oslo GK-spilleren. Den norske jenta ligger nå på 70. plass – helt sist av de som klarte kutten.

 Marianne Skarpnord (+3, T112) og Madelen Stavnar (+6, T133) misset cuten. 

Se ledertavle

LPGA Tour

Celine Borge er tilbake i aksjon i USA, og har hatt en godkjent åpning på Shoprite LPGA Classic i New Jersey. 

Vestfold-spilleren måtte tåle en dobbelbogey på torsdagens femte hull, men hentet seg mesterlig inn igjen med fire birdier på de neste fem. De resterende hullene ble gått på par, som ga en totalscore på 69 slag, to under par.

Det holdt til en foreløpig delt 39. plass, før det skulle lugge litt på avslutningen av andrerunden. 

25-åringen lå såvidt innenfor kuttgrensen på -3 med tre hull igjen å spille. Bogeyer på hennes 16. og 18. hull gjorde at Borge misset sin syvende kutt på LPGA-touren i 2024.

Se ledertavle

Nordic League

Jarand Arnøy ble eneste norske som klarte kutten i Samsø Classic Pro-Am i Danmark. Fana-spilleren leverte runder på 68, 66 og 70 slag (-15 totalt), som holdt til en solid fjerdeplass.

Turneringen ble avgjort i et omspill mellom landsmennene Jens Kristian Thysted og Morten Toft Hansen, hvor førstnevnte trakk det lengste strået.

Se ledertavle

Powered by Labrador CMS