På St Andrews: Kaia Means

Spieth er en av spillerne som skal slå ut tidlig på torsdag og sent på fredag. Fredag ventes ekstreme vindhastigheter, med den aller verste vinden på ettermiddagen. Dustin Johnson, Tiger Woods, Jason Day og Louis Oosthuizen starter også tidlig-sent.

Men ingenting er sikkert. Siste gang The Open ble spilt i St Andrews i 2010 trodde Rory McIlroy at han hadde gjort det bra i trekningen for å unngå det dårlige været på torsdag og tok da ledelsen med en 63-runde. Men i stormværet fredagen spilte han hele 17 slag dårlige, og var ute av dansen.

– Ingen vet noe her, fordi ting endrer seg fra time til time, sier Spieth, som mener at en tidlig start torsdag kan sette litt press for å spille godt og utnytte været til fulle.

– Det ser ut som at fredagen blir brutal for alle. Med regn og vind om morgenen og ekstreme vindhastigheter på ettermiddagen har jeg egentlig ingen preferanse for hva jeg helst vil se.

Men med vindkast på opp mot 18 meter per sekund (65 km/t) fredag ettermiddag, kan det bli meget vanskelige forhold.

I The Open er ‘the luck of the draw’ ofte en faktor når alt kommer til alt. I fjor var det bare to spillere av de som fikk ‘feil’ trekning som kom med blant topp 25. Men det fins eksempler på spillere som har hevet spillet og vunnet, på tross av å ha spilt gjennom det verste været. Padraig Harrington vant på Royal Birkdale i 2008, selv om han havnet på feil side av trekningen.